Tvrđavu San Đovani posjeti preko 150 turista dnevno

3
gradski bedemi i San Đovani

Petar Otašević

Petar Otašević

Dolaskom velikih kruzera u kotorski zaliv nezaobilazna i veoma atraktivna lokacija je tvrđava San Đovani, koju ovih dana u prosjeku posjeti oko 150 turista.

Podsjećamo, kotorski bedemi u dužini od 4,5 kilometara, sežu u IX vijek i posebna su atrakcija gostiju.

Do njih se stiže iz starog grada sa dva naplatna punkta, od Parila kod crkve Blažene Ozane i od Škaljarske pjace.

Cijena ulaznice za obilazak bedema i tvrđave San Đovani je na nivou prošlogodišnje i iznosi 3 eura, kazao je za Skala radio Petar Otašević, kordinator za gradske bedeme u Direkciji za uređenje i izgradnju Kotora.

Radi bezbijednosti turista ove godine Direkcija je postavila veliku ogradu na vrhu tvrđave, a obezbijeđena je konopcima i različitim bezjednosnim tablama na kojima pišu podaci u slučaju pomoći.

Skale koje vode do male i velike tvrđave su u relativno dobrom stanju uz manje prepravke na pojedinim mjestima, kaže Otašević.

Sve u svemu, turisti se sigurno i bezbjedno osjećaju na tvrđavi.

Prošle godine nije zabilježen ni jedan incident, niko se od gostiju nije povrijedio i dobijali smo samo riječi hvale od turista iz raznih zemalja, kazao je Otašević.

O održavanju  čistoće brine jedno lice.

Prošle godine, od aprila do 1. decembra bedeme je posjetilo oko 90 hiljada turista, a ostvareni prihod je oko 270.000 eura, podsjetio je Otašević.

3 KOMENTARI

  1. Čim je nešto “oko”-tu ti rabota nije čista? Pare se broje i sabiraju-ka pršuti ili kubasice za poslat na pazar?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].