U 20 opština negativan prirodni priraštaj, rađa se više dječaka nego djevojčica, građani najviše odlaze iz Bijelog Polja…

0

Od 24 crnogorske opštine, u prva dva mjeseca ove godine, čak u 20 je zabilježen negativan prirodni priraštaj.

U tom periodu rođene su 1052 bebe, 538 dječaka i 514 djevojčica. Preminulo je 1637 osoba, i to 889 muškaraca i 748 žena. Sklopljeno je 340 brakova, a razvedena su 83, najnoviji su podaci Uprave za statistiku MONSTAT.

Pozitivan prirodni pritaštaj zabilježen je samo u Budvi, Podgorici, Rožajama i Tuzima.

“U Andrijevici, Baru, Beranama, Bijelom Polju, Cetinju, Danilovgradu, Gusinju, Herceg Novom, Kolašinu, Kotoru, Mojkovcu, Nikšiću, Petnjici, Plavu, Pljevlkima, Plužinama, Šavniku, Tivtu, Ulcinju i Žabljaku od 1. januara do 28. februara je bilo više umrlih nego rođenih”, navodi se u Mjesečnoj Analizi MONSTAT-a.

Najveći negativan prirodni priraštaj je u Nikšiću, Pljevljima i Baru.

Brakovi

U posmatranom periodu u Andrijevici, Plužinama, Šavniku o Žabljaku nije bilo ni sklopljenih ni razvedenih brakova.
Razdvona nije bilo u Budvi, Gusinju, Kolašinu, Mojkovcu, Nikšiću, Petnjici, Plavu, Tivtu, Tuzima i Ulcnju.

Građani najviše odlazili iz Bijelog Polja i Budve

Prema podacima MONSTAT od početka januara do kraja marta najviše građana se iselilo iz Bijelog Polja i Budve. Podaci za Budvu i nisu toliko zabrinjavajući jer je u tom periodu napustio 141 građanin, a doselile su se 122 osobe. Međutim, iz Bijelog Polje su otišle 152, a doselilo ih se samo 50.

Iz sljedećih opština se više građana odselilo nego što se doselilo Andrijevica, Bar, Berane, Bijelo Polje, Budva, Cetinje, Danilovgrad, Herceg Novi, Kolašin, Kotor, Mojkovac, Nikšić, Plav, Pljevlja, Plužine, Rožaje, Šavnik, Tivat, Tuzi i Žabljak.

CdM

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.