U 2015. otvaranje poglavlja 13 ribarstvo

1

dr Aleksandar Joksimović

dr Aleksandar Joksimović

Na kraju ove godine dr Aleksandar Joksimović, šef radne grupe za pripremu pregovora sa EU u dijelu ribarstva, vjeruje da će u Novoj 2015. biti otvoreno poglavlje 13 ribarstvo.

On je podsjetio na dosadašnje aktivnosti u ovoj oblasti, od skrininga koje je rađeno prošle godine do pripreme strateškog dokumenta u ovoj godini, što je bio i uslov za otvaranje pregovora EU.

Kada EU da zeleno svijetlo na ovaj dokument, Joksimović vjeruje u početak njegove implementacije.

Sljedeći korak je rad na očuvanju tradicije, ali i kulturološke, istorijske i turističke dimenzije, kada su u pitanju tradicionalni ribarski alati, koji su vjekovima u upotrebi u Boki Kotorskoj.

“Pretpostavljam da će EU imati sluha za to kao i za razvoj flote u komercijalnom dijelu, za ulov male plave ribe na otvorenom Jadranu. Takođe će se raditi na održavanju i poboljšanju uslova rada na kočarskim brodovima, izgradnji infrastrukture na obali i malih pogona za preradu ribe koji nam nedostaju“, mišljenja je dr Joksimović.

On je našim ribarim apoželio pune mreže freške naše ribe, a svim građanima više ribe kao zdrave hrane na trpezi.

1 KOMENTAR

  1. Otvaranje poglavlja POMOR RIBA u zaljevu bolje bi i istinitije stojao naslov a ne ovaj !!! Pretvorili smo ga u jedan veliki kondot !!! Nek se zna!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]