U 7 sati otvorena sva biračka mjesta u Crnoj Gori

0
Sa izbornpog mjesta u Kotoru

U kotorskoj opštini, po riječima Petra Abramovića, predsjednika Opštinske izborne komisije jutros u sedam sati su otvorena 37 birališta.  Izborni dan završava u 20 sati a građani obavljaju glasanjem sa ličnom kartom ili pasošem.

*  *  *

Jutros u sedam časova otvorena su biračka mjesta za parlamentarne izbore u Crnoj Gori, kao i lokalne u Budvi, Kotoru, Andrijevici i Gusinju.

Na parlamentarnim izborima učestvuje 17 izbornih lista. U Budvi na izborima učestvuje osam partija i dvije koalicije, u Kotoru 12 partija, u Andrijevici sedam stranaka i u Gusinju šest partija i jedna koalicija.

Građani svoje biračko pravo mogu da ostvare na 1.206 biračkih mjesta u 23 grada i na biračkim mjestima u Kazneno- popravnom domu u Podgorici, kao i istražnim zatvorima u Podgorici i Bijelom Polju.

Biračka mjesta biće zatvorena u 20 časova, a, kako je najavljeno, prvi nezvanični rezultati biće objavljeni oko 21.00 sat.

Na izborima se bira 81 poslanik, a pravo glasa ima 528.817 građana, što je 17.412 više u odnosu na predsjedničke izbore, održane u aprilu 2013.

Parlamentarne izbore nadgleda 2.600 posmatrača (2.092 domaća i 512 stranih), među kojima nevladine organizacije, kao i posmatračka misija Parlamentarne skupštine OEBS-a, koju čine 33 predstavnika iz 23 zemlje članice te međunarodne organizacije.

Današnji parlamentarni izbori, deseti su od uvođenja višepartijskog sistema u Crnoj Gori, a četvrti nakon sticanja nezavisnosti 2006. godine. Ujedno, ovo su prvi parlamentarni izbori na kojima se primijenjuje elektronska identifikacija birača.

Izbori u Crnoj Gori

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]