U akciji “Svi na banj” Kotorani dokazali da tradicija živi

7
Dika Saveljić predaje pehar komandiru kotorskih vatrogasaca Maksimu Mandiću

U tipično kotorskoj atmosferi kultnog, otvorenog bazena, održana je humanitarna akcija “Svi na banj “u čast hrabrih kotorskih vatrogasaca.

Sjajnoj oganizaciji ove sportsko – zabavne morske fešte Aerobik klubu “Aspida”i Vaterpolo plivačkom klubu “Primorac“ odazvalo se 400 učesnika. P

livalo se u 103 štafete.

Mlađe kategorije činile su simpatične gavice, mačkulje, labre, cipoli, brancini.

Oni su činili ukupno 56 ekipa.

Starijih je bilo nešto manje, 47 ekipa, a za tu kategoriju plivale su lignje, palamide, sipe, murine, delfini, une, kitovi.

sjajna Dika Saveljić kotorskim vatrogascija predaje medalje i pehar za hrabrost

Plivale su brojne kotorske familije, a učesnici su bili uzrasta od najmlađe Talije Popović sa svega deset mjeseci, do sedamdesetgodišnjaka.

Za hrabe pompijere plivali su i vaterpolo reprezentativci, popularni Toni Petrović i Draško Brguljan.

U ime kotorskih vatrogasaca, organizarorima, Dijani Diki Saveljić, koja je, osim organizacije ove jedinstvene manifestacija, plivala štafetu, VK “Primorac”, građanima i svim ljudima dobre volje se zahvalio komandir Službe zaštite i spašavanja Maksim Mandić, koji je posebno apostrofirao podršku Kotorana i njihovo bodrenje u teškim vatrenim danima borbe sa vatrenom stihijom.

pehar je visoko podigao najstariji među vatrogascima Milo Radonjić

Mandić je kazao da će vatrogasci biti još bolji i u svakom trenutku potpuno spremni za pomoć građanima i svome gradu.

zahvalio je organizatorima i svima dobre volje komandir Maksim Mandić

Akciju u čast hrabrih kotorskih vatrogasaca, pomogli su brojni kotorski kafići, suvenirnice, picerije i pojedinci.

U humanitarnom plivanju “Svi na banj“ prikupljeno 1.517,82 eura.

Program je nadahnuto vodila Karolina Radulović.

Toni Petrović i Draško Brguljan, naše vaterpolo uzdanice
neumorna Dika Saveljić pliva za hrabre vatrogasce
ovako izgleda pozdrav vatrogascima od onih koji dolaze
pehar za najmlađu Taliju Popović
pehar i za najstarijeg učesnika Zlatka Matijevića
Što se sve ovo ovđe dešava?

7 KOMENTARI

 1. ..MILO JE NAŠ…-NEKAD TITIN NEKAD SLOBIN-DANAS SLOBODAN UŽIVA U ZVEKET TOPOTA OBADALIH IZ “TREĆEG SRPSKOG USTANKA”-KOJI JE BUKBUO NA dva dana pred STARU SRPSKU GODINU 1989 U PODGORICU i KOTORU GRADU OD STARINA-U KOJOJ “JENOPARTIJCI TRČE RONEĆI POTONJI KRUG”…?

 2. Znate li đe je čuvena demokratsko frontovsko urina vlast. Na Crkvice filaju pršut.
  Zarto madam Ura nije zaplivala na svoj nekadašnji omiljeni bazen.

 3. A gdje su rukovodioci. Nema ih tamo gdje je narod. Gdje su nezakonito zaposleni kuma Marija, Jelenče, i svi koje je Jokić zaposlio da zaplivaju. Oni ipak najbolje plivaju u mutnim vodama i lažovinama.

 4. EDUKATIVNOG KARAKTERA-ŠKOLE ZA PAČIĆE MALE-JEDNE PARTIJE U USPONU..? NA “BAZENU OD POVIJESTI..BALUNA NA VODI”-ALI NIKADA OD ŠPORKE POLITIKE!..UZ DOPITANJE-PROVJERE RADI-U RADU SA NAJMLAĐIJEMA-KOJOJ PARTIJI PRIPADAJU OVA ĐECA ŠTO IH UČE DA PLIVAJU…? DA NIJE MALO PREKASNO? MY BEBY….?
  Pa se čudimo-e smo svi postali pobožni-i zijevamo u nebo-oći li nam kiša panut-da potuli ono što nijesu potulili OTAN avioni…?

 5. Meni je generalno nevjerovatno da lokalna vladta nema potrebu da ovakav dogadjaj podrzi na slican nacin, mogli su da ispadnu gospoda da su rekli samo da ce na svaki euro koji se skupi dodati jos jedan euro.

  Ako su vec tu zbog naroda i ako im je glavni cilj da narodu bude bolje, evo cekamo vec 7 mjeseci da urade bar 1 stvar za nas. ( Ne racunam da je bolje njihovim porodicama)

  Koliko sam nacuo dio dukata koji se sliva sa bedema ide u sumnjive svrhe.

  Dika, ajde se kandiduj za predsjednicu opstine imas u startu 3x vise glasove od trenutnih ‘sefova’.

  • TVRDE TVRICE…DA JE SADAŠNJA VLAST PODUZELA SVE MJERE-DA NA OSNOVU STARE DOKUMENTACIJE-OSVJEŽI I PRODUŽI TRADIJICIJU PREDHODNE VLASTI OKOLO NAOKOLO AKCIJE “NA SVAKI EURO SAKUPI JOŠ JEDAN EURO”,,,NA ŽALOST I PORED NAJBOLJE VOLJE-NISU USPJELI NAĆI STARU DOKUMENTACIJU-OKO “HUMANIZACIJE I RENESANACIJE”-KASICE ZA POTREBE ZAMAJAVANJA-OLITI IZ “ŠUPLJEGA U PRAZNO”…A POSTOJANO KA NO KLISURINE..?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]