U aprilu nije bilo poginulih u udesima

0

 

Imajući u vidu specifičnost trenutne situacije u Crnoj Gori koja je vezana za Covid-19, ograničenu frekvenciju međugradskog drumskog saobraćaja, kao i pojačanu aktivnost i prisustvo svih operativnih struktura Uprave policije, važno je istaći da tokom aprila u Crnoj Gori nije bilo smrtno stradalih lica u saobraćajnim nezgodama, saopštili su iz Uprave policije.

“Zabrane i ograničenja u pogledu odvijanja međugradskog saobraćaja svakako su u značajnoj mjeri doprinijeli smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicma”, ističu oni.

Međutim, kako dodaju, imajući u vidu činjenicu da se tokom 2019. godine od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda sa smrtnim posljedicama više od polovine ili 52,2% njih dogodilo van magistralnih putnih pravaca, pomenute zabrane nijesu bile opredjeljujući faktor koji je uticao na ostvarene rezultate.

“U narednom periodu se očekuje stabilizacija i ukidanje pojedinih mjera i ograničenja koje je donijelo Nacionalno koordinaciono tijelo Vlade Crne Gore, pa tako i normalizacija ukupnog drumskog saobraćaja, te apelujemo na vozače i ostale učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i svojim odgovornim ponašanjem i postupcima doprinesu ličnoj bezbjednosti, bezbjednosti svojih saputnika i ostalih učesnika u saobraćaju”, napominju iz policije.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].