U aprilu počinju radovi na solarnoj javnoj rasvjeti u kotorskoj opštini

3
uskoro solarna javna rasvjeta

Budimir Cupara

Budimir Cupara

Izgradnja solarne javne rasvjete na sedam lokacija u kotorskoj opštini, donacija kineske Vlade, počeće u aprilu ove godine i trajaće do oktobra.

Predstavnici izvođača radova iz Kine su u decembru na sastanku sa gradonačelnikom Kotora dr Aleksandrom Stjepčevićem i njegovim saradnicima dogovorili završetak projekata, a tehnički prijedlog za javnu rasvjetu na solarni pogon je konačno utvrđen.

Ovo je za Skala radio kazao Budimir Cupara, samostalni savjetnik za izgradnju i održavanje javne rasvjete u Direkciji za uređenje i izgradnju Kotora.

“Ova rasvjeta biće postavljena na ranije utvrđenim lokacijama u Lastvi Grbaljskoj, Radanovićima, Bigovi, na dvije lokacije na trećem putu u Dobroti, zatim kod Školskog centra i u Risnu. Tokom ovog mjeseca, utvrdiće se još neke lokacije za koje postoji mogućnost da se postave stubovi”, rekao je Cupara.

Za postavljenje solarne javne rasvjete u opštinama Kotor i Cetinje kineska vlada je opredijelila 3,6 miliona eura, od čega opštini Kotor pripada oko 1,4 miliona eura.

3 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]