U Bigovi vatrogasci mirniji čekaju noć

1
izmoreni kotorski vatrogasci pored kuće koju su odbranili

Nakon borbe sa vatrenom stihijom koja je trajala tokom čitavog dana, vatra je konačno stavljena pod kontrolu.

Kako nam je kazao Maksim Mandić, komandir kotorske Službe zaštite i spašavanja, požar je bijesnio. Vodila se borba za svaku kuću.

Na pojedinim mjestima je bilo kritično, ali su vatrogasci uspjeli, velikim naporom da spriječe dalje napredovanje požara prema kućama.

Mandić nam je kazao da je jak sjeverni i sjevernoistični vjetar predstavljao veliki problem spasiocima.

Vatra je u jednom momentu prebacila put i nastavila ka vrhu brda iznad Bigove.

Nju u ovom trenutku, kazao je Mandić nije moguće gasiti, ali ne predstavlja opasnost ni za stanovnike, a ni stambene objekte.

Kada budu potpuno sigurni da naselju Bogova više ne prijeti opasnost, pozabaviće se i požarom na ovom dijelu, jasan je komandir kotorske Službe zaštite i spašavanja.

U poslijepodnevnim satima vjetar je oslabio, što je omogućilo vatrogascima da uzmu predah i pripreme se na dežurstva tokom noći.

Kotorski vatrogasci će, u međuvremenu pokušati sa kolegama iz Tivta da vodenim topovima djeluju na vatri koja se spustila do tivatskog Solila.

Mandić je zahvalan svima koji su učestvovali ili dali doprinos u gašenju požaraPrije svega velikom broju privatnih preduzetnika iz Grblja koji su svojim cistijernama snadbijevali vozila Službe zaštite i spašavanja vodom.

Mandić je istakao pomoć pripadnicima kotorske Komunalne policije, kotorskog vodovoda, vatrogascima DVD Perasta i Službe zaštite Budve, kao i mještanima koji se nijesu štedjeli da pomognu u ovoj složenoj i teškoj situaciji.

Komandir Mandić je naglasio da je dobio veliki broj poziva stanovnika kotorske opštine da su spremni da se stave na raspolaganje ako to procijeni kotorska Služba.

Mandić im je zahvalio i kazao da njih računa ako bude potrebno u danima koji slijede.

Tokom dana mjesto požara je više puta obišao predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić sa saradnicima.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]