U čast prazniku: Zastave Hrvatske u Tivtu i Kotoru

0

Na opštinama u Tivtu i Kotoru danas je postavljena hrvatska zastava, pored crnogorske, u skladu sa Zakonom o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola.

Današnji dan izabran je za Dan hrvatskog naroda u Crnoj Gori, u spomen na dan kada su moći Sv. Tripuna 809. godine prenesene iz Carigrada u Kotor.

Vijorenje hrvatske zastave uz crnogorsku na današnji dan predstavlja za hrvatski narod u Crnoj Gori prije svega ponos, dokaz zajedništva i opstojnosti hrvatskog naroda na ovim prostorima.

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore čestitalo je 13. januar Dan nacionalnog praznika hrvatskoga naroda u Crnoj Gori.

Predsjednik HNV-a, Zvonimir Deković kazao je da se ove godine prvi put obilježava taj veliki dan za Hrvate u Crnoj Gori.

Kaže da je to prilika da se prisjetimo svih zajedničkih dostignuća u izgradnji samostalne i građanske Crne Gore, ali i, kako je kazao, očuvanju vrijednosti multikulturalizma našeg društva, čemu su Hrvati u Crnoj Gori dali svoj nemjerljiv doprinos.

“U skladu sa Zakonom o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola, a povodom nacionalnog praznika hrvatskoga naroda u Crnoj Gori, prekjučer, istaknute su zastave Crne Gore i hrvatskoga naroda u Crnoj Gori na pročelju Doma kulture ‘Josip Marković’ u Donjoj Lastvi, gdje se nalazi sjedište Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore, a danas je na zgradi Opštine Tivat i Opštine Kotor istaknuta i zastava hrvatskoga naroda u Crnoj Gori”, kazao je Deković.

Ovim povodom u Kabinetu predsjednika opštine upriličen je susret čelnika Opštine Tivat sa predstavnicima Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimirom Dekovićem, Adrijanom Vuksanovićem i Ilijom Janovićem.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]