U Crnoj Gori danas čak 767 novih slučajeva koronavirusa (u Kotoru 6), preminule dvije osobe

0

Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore i privatne laboratorije u državi koje se bave PCR dijagnostikom novog koronavirusa su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 1253 uzorka na novi koronavirus.

U laboratorijama Instituta kupno je registrovan 491 novopozitivni slučaj infekcije i to iz: Podgorice 241, Berana 47, Bara 32, Nikšića 30, Budve 29, Bijelog Polja 23, Cetinja 19, Ulcinja 17, Mojkovca 10, Tivta i Andrijevice po 8, Pljevalja 7, Herceg Novog 6, Danilovgrada i Plava po 4, Kolašina 3, Petnjice dva, a jedan iz Kotora.

Završena je i statistička obrada prve grupe uzoraka koji su na osnovu ugovora potpisanog između Fonda zdravstvenog osiguranja i privatnih laboratorija obrađeni u privatnim zdravstvenim ustanovama.

Ukupno je pristigao 471 rezultat, među kojima je otkriveno 276 novopozitivnih slučajeva infekcije koji su uzorkovani 25. i 26. oktobra, te će se voditi kao novooboljeli u ovim danima i to:
25. oktobar 153
26. oktobar 123

Posmatrano po opštinama oboljeli koji su laboratorijski dokazani u privatnim ustanovama su iz: Podgorice 209, Cetinja 24, Nikšića 17, Pljevalja 10, Herceg Novog 6, Kotora 5, Bijelog Polja 3 i Danilovgrad 2.

Trenutno je 5020 oboljelih, što je na 100 hiljada stanovnika 799.

Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom je 19.977.

Od jučerašnjeg presjeka Institutu su prijavljena dva smrtna ishoda povezana sa COVID-19 i to kod pacijenata iz Bijelog Polja i Herceg Novog, rođenih 1969. i 1927. godine.

Smrtne slučajeve su prijavili OB Bijelo Polje i Bolnica Meljine.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom od početka juna iznosi 313, a od
početka godine 322.

U posljednja 24 sata prijavljen je oporavak kod 179 pacijenata.

S obzirom da se radi o osobama čiji rezultati analiza su kasnili, a koji bi značajnije uticali na vrijednosti 14-o dnevnih kumulativnih stopa incidencije u prethodnom periodu, Institut će u skladu sa ranije usvojenom metodologijom i naglim pogoršanjem epidemiološke situacije ove sedmice izvršiti raniju procjenu vrijednosti stopa kumulativne incidencije koja će u obzir uzeti sve novooboljele registrovane u periodu između 21. oktobra i zaključno sa utorkom 3. novembrom u ponoć.

O vrijednosima stopa 14-o dnevnih stopa incidencije i pooštravanju epidemioloških mjera javnost će biti blagovremeno obavještena tokom sjutrašnjeg dana.

Aktivni slučajevi, oporavljeni i preminuli od početka juna po opštinama:

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]