U Dječijem žiriju nema sukoba, svako ima pravo na svoje mišljenje

1
grad u rukama djece

dječiji žiri

Prateći sunčev korak Festivala pozorišta za djecu u Kotoru, do kraja se sitno broji, a dosadašnje utiske o predstavama u zvaničnoj konkurenciji za Skala radio su prenijeli članovi Dječijeg žirija Aleksa Balević i Irina Vukadinović.

Prema riječima Alekse, predstave su jako dobro odrađene, a glumci su dali sve od sebe.

On zahvaljuje svima koji su ovih dana posjetili kotorski festival, a lično više voli dramska ostvarenja u odnosu na lutkarske predstave.

“Dramske predstave volim više jer se sve čita sa lica glumaca, emocija prija svega. Sve je ovo pozorište, i svi su se jednako potrudili i dali maksimum”, kazao je Aleksa.

Irini su se do sada dopale gotovo sve predstave, osim jedne koja, kako kaže, izaziva veliku agresiju i nije za djecu.

“Prijer svega zato što se na jednom mjestu uzvikuje ubi ga, ubi ga. To nije prava poruka i djecu ne treba učiti agresovnosti već da budu dobra, da poštuju druge i da se pomažu međusobno”, poručila je Irina.

Na naše pitanje da li Dječiji žiri na pravi način i bez ljutnje i svađe sukobljava mišljenja kada su različita, Aleksa je odgovorio da je njihov žiri jako složan.

Nema sukoba i kada neko ima drugačije mišljenje, a jedno od dječijih prava, dosjetio se Aleksa upravo kaže da svako ima pravo da iskaže svoje mišljenje.

Tu smo tu da slobodnio kažemo svoje mišljenje, a ne da nam ga neko drugi nameće, rekao je Aleksa.

Oni su izdvojili njihovog medijatora Tripuna Grgurevića zahvaljujući mu na saradnji i uputstvima.

Tripun nam na pravi način pomaže, prevodi, kako kažu, sve što ne razumiju i ulaže veliku energiju i trud u radu sa dječijim žirijem.

On nam je mnogo  značajan i mnogo mu zahvaljujemo, kaže Irina.

Uz našu konstataciju da zasigurno ne sumnjamo u njihov pravičan i pošten izbor najboljih za nagradu na ovogodišnjem Festivalu, Aleksa je poručio da neće oni odabrati pobjednika, pobjednik je sam odabrao sebe zato što je najbolje uradio svoj posao.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]