U Domu zdravlja podignut nivo higijene i energetske uštede

0
Dom zdravlja Kotor

dr Kumburović

audio: dr Kumburović

U kotorskom Domu zdravlja završeni su radovi na adaptaciji i rekonstrukciji toaleta za osobe sa invaliditetom i toaleta za pacijente.

Dosadašnji toalet na glavnom  ulazu u zgradu Doma zdravlja koji su koristili pacijenti izgrađen je 1983. godine i uz manje popravke postao je neuslovan, dalja upotreba nije bila moguća pa se prišlo rekonstrukciji.

Urađeni su odvojeni toaleti za lica sa posebnim potrebama i toalet za pacijente odvojeno za žene i muškarce.

U cilju podizanja nivoa higijene i energetske uštede ugrađena je savremena i funkcionalna oprema, objašnjava za Skala radio dr Igor Kumburović, direktor kotorskog Doma zdravlja.

U skladu sa zakonskom obavezom čuvanja kako medicinske tako i ostale dokumentacije, završeni su i radovi na izradi centralne arhive čime su se stvorili uslovi da se postojeća dokumentacija razvrsta i složi i na taj način sačuva od propadanja.

Takođe su u Domu zdravlja u toku aktivnosti na adaptaciji službe izabranog doktora za djecu, čijom realizacijom koju, kako kaže Kumburović, očekuju do kraja tekuće godine, će se značajno unaprijediti nivo zdravstvene zaštite koja se pruža djeci.

U cilju poboljšanja uslova boravka pacijenata i rada medicinskog osoblja, kao i unapređenje energetskih karakteristika objekta zdravstvene stanice u Radanovićima, počeli su radovi na opravci centralnog grijanja, kazao je dr Kumburović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]