U duhu tolerancije, kulture i razumijevanja

2
dr Aleksandar Stjepčević i Nikola Bukilica

Dan u kojem Kotor obilježava tri praznika, Dan opštine, Aranđelov dan i Gospu od zdravlja, simbol je dobre tradicije, neuništivog duha tolerancije i razumijevanjakao dragocjenih i trajnih vrijednosti koje baštinimo iz drevne i bogate istorije našeg grada, poručio je u čestitki građanima opštine Kotor gradonačelnik Aleksandar Stjepčević.

“Kao gradonačelnik Kotora, iskreno se nadam da će program manifestacija planiranih za Dan Opštine, koje traju do kraja mjeseca, na pravi način doprinijeti prazničnoj atmosferi ovog 21. novembra. Dragi moji sugrađani, uz želje za dobro zdravlje, sreću i uspjeh u životu i radu – još jednom vam iskreno čestitam 21. novembar”, navodi se u čestitki Stjepčevića.

Praznik grada i dvije slave građanima opštine Kotor je čestitao i Nikola Bukilica, predsjednik SO Kotor.

U toku veoma duge i burne istorije Boke Kotorske, naše Opštine i Grada Kotora ostali su zapisani mnogi značajni događaji koji su obilježili istoriju ovog područja, i zato su vrijedni pamćenja, poštovanja i ponosa.

Kotor, vjekom vjeku predavan, na raskrsnici puteva istoka i zapada, primorja  i unutrašnjosti, gdje su se, od davnih vremena dodirivale, sukobljavale i prožimale civilizacije i kulture, stilovi i uticaji, uspijeva odoljeti i sačuvati neprocjenjivo bogatstvo i raznovrsnost materijalnog i duhovnog kulturnog nasljeđa.

Prirodnim ljepotama i kuturnim dobrima Kotora i Boke divili su se i dive, kako u prošlosti tako i danas, jednako, obični ljudi i turisti, kao i poznati stvaraoci, putopisci, književnici, pjesnici, novinari, stoji u čestitki Nikole Bukilice.

2 KOMENTARI

  1. Нисте ce требали бацати у трошак ријечи. Катнић ради свој посао. Будванизација Котора у том смислу је неминовна.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]