U interesu Opštine Kotor je da postoje kako opštinski, tako i komercijalni mediji

17
dr Aleksandar Stjepčević

Opština Kotor svake godine budžetom predviđa sredstva koja izdvaja za medije, posebno lokalne, čime pomaže i podržava njihov rad, razvoj, i tendencije ka svakodnevnom profesionalnom usavršavanju.

U interesu Opštine Kotor je da postoje kako opštinski, tako i komercijalni mediji, koji bi raznolikošću objektivnih izvještaja pomogli kreiranju zdravog i valjanog javnog mnjenja.

Opština Kotor nikad nije na osnovu ličnih interesa pojedinaca birala kojem lokalnom emiteru će biti dodijeljena novčana sredstva, već su ona dodjeljivana u odnosu na profesionalnost izvještavanja medija.

S tim u vezi, jasna je želja i namjera Opštine Kotor da očuva gradski medijski diverzitet, i svim profesionalcima pruži podršku kako bi se u etar slala objektivna kotorska medijska slika.

Ove godine, između ostalih, zaključen je Ugovor o sponzorstvu između Skala radija i Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor.

U odnosu na Leks specijalis, poseban zakon prema kojem je opozicionim strankama omogućeno da prate rad državnih institucija, pa tako i rad Opštine Kotor, za sprovođenje svih odluka potreban je supotpis određenog opozicionog predstavnika, zaduženog za praćenje rada institucije u koju je došao.
Nalog za isplatu sredstava Skala radiju prema Ugovoru o sponzorstvu, potpisan je od strane Opštine Kotor, međutim, pozivajući se na Leks specijalis, predstavnica URA-a, Ljiljana Popović-Moškov u ovom slučaju nije dala svoj supotpis, čime je ugovorena isplata zaustavljena.

Zbog nedostatka supotpisa gospođe Popović-Moškov, Skala radiju nijesu uplaćena sredstava za sedmi mjesec tekuće godine.
Zbog ovakve situacije, Opština Kotor zatražila je mišljenje Generalnog sekretarijata Vlade Crne Gore i Agencije za sprečavanje antikorupcije.

U zavisnosti od odgovora Opština Kotor će preduzeti dalje korake.


dr Aleksandar Stjepčević

Predsjednik opštine Kotor

17 KOMENTARI

 1. Ko prati i želi da bude informisan o
  onome što se dešava u okruženju u kome živi, pored sticanja
  objektivne slike, želi da čuje i lokalna obilježja kulturne baštine
  koja pripada tom okruženju. “Skala ” radio doživljavam kao posrednika
  u očuvanju dijela nematerijalne kulturne baštine.
  Ostali smo bez lokalne TV i lista ” BOKA”. Nije, valjda, Kotor to
  zaslužio ?
  Zato, treba finasijski podržati sredstva javnog informisanja, kao i
  ona koja njeguju tradiciju, koja ovo decenijama rade.

 2. Lijepi naš Gradonačelniče, podrži Skalu, pospi vodom usijane jezike !
  A ovu lentru mu malo popravite, nije mu glava ovakva, kao da mu je teća sabila pudole 1
  Živjela i vazda se čula SKALA !

 3. “Pradjeda je moj pucao iz topa”a i Iz svih oruđa su isti njeni pucali na Maju ma je nijesu okrznuli. I danas to neki pokušavaju ali im je džabe. Neka naručuju tekstove i pisara Pinokija iz Tivta i priajtelja mu iz općine.
  Sve se zna !

 4. Postovani Predsjednice ,doktore ,privatni prijatelju itd itd mislim da treba da se svi zapitate zasto Kotorani jos uvijek pominju Vase prethodnike Andjelka Kovacevica I cuvenog Sava Starovica laka im zemlja .Zao sto su ucinjeli za ovaj grad dovoljno.Bilo bi dobro da se sjetite da cete I nakon ovog perioda morati zivjeti u ovom gradu pa se potrudite da I vas pominju kao nekog ko je nesto uradio za ovaj grad kad ste vec na toj funkciji.
  Gospodju catovic ce pominjati po topovima I bezbroj neispunjenih obecanja .Potrudite se da budete bolji .Narod najbolje sudi I nikad ne zaboravlja.Iskoristite momenat kad mozete da uzivaju Vasi potomci kad vas vise ne bude u ugledu koji bi im ostavili.Ne dozvolite da vas zavara trenutak da zbog njega propustite vjecnost.Kotorani svaka nam cast na inertnosti.

  • E moj Duki. miješaš zlatna vremena i ljude u njima sa ovim današnjim, turbulentnim, opakim.
   Stavi pok.Anđelka u današnje okruženje, pa pokušaj zamisliti. Nije bilo goropadnih ,,Madam” da ga đelju, niti su mogle ni smjele.
   Tako, Dule, sve u svoje vrijeme. A to što zboriš za NAROD da,, najboje sudi i nikad ne zaboravlja”………..tu si se dokrajčio, pročitaj što Njegoš misli o narodu, u vremenu, kad je narod bio bolji.
   Narod zna za vlastitu korist, podaništvo, kad treba i za linč !
   Ne zna da objektivno sagleda, misli i ima protest prema nepravdi koja je istinita, a ne fikcija. Tako Dule, ajde drijemaj malo i uživaj.
   Podrška Gradonačelniku i SKALI !

  • Osvijetlila je opštinu od Veriga do Veriga…i time osvijetlila tzv.obraze mnogih(Dušana,Dušekbrižnika,Lažojeda…i ostalih pestokupljavina….bez stida i srama!)-koji samo iz “škuribande izigravaju bastadure”…koćenih-okoćenih u ABlejanju -kontrarevoluciji 1988/1989 od planina pa do mora od Ulcinja do Novoga…u stanpedu-krdima stotine hiljada OBADANIH goveda…čiji potomci obolijevaju od virusa “slinavke i kvrgave čapre”?!!! E bo…?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]