U kinu je pravi doživljaj svakog filma

0
učenici ispred kina "Boka"

djeca o bioskopskim predstavama

Čarolija velikog filmskog platna sve je dalja od očiju i doživljaja nekada brojne mladosti, konzumenata filmske umjetnosti i kino dvorana.

Savremene tehnologije u kućnim izdanjima zamijenile su miris i atmosferu kina u kojima su se  uz sjemenke i grickalice pratili sjajni filmovi svih vremena sa poznatim licima, glumaca koji su prenosili vječne poruke dobra i zla, ljubavi i mržnje, akcije i uzbuđenja.

Kino je bilo mjesto sastanaka i prvih ljubavi, danas samo kada se uglavnom organizovano posjećuju kino predstave, u organizaciji škola, kao što je ovih dana tokom dječije nedjelje.

Žagor ispunjava Trg od kina u starom kotorskom gradu, pa je to bio razlog da se malo družimo sa đacima kotorskih škola za koje je Kulturni centar u saradnji  sa školama organizovao kino projekciju filma “Šarlotina mreža“.

Đake IV razreda OŠ “Njegoš“ oduševio je, kako nam kažu ovaj film.

Bilo je duhovitih scena kojima se nasmijao Luka posebno oduševljen jednom svinjom, a Andreju se najviše u filmu dopala poruka jedne ovce koja glasi “da se usvinjimo“.

Marija je prepoznala u filmu poruku koja znači drugarstvo, a posebno su joj se svidjeli prasići i jagnje.

Na naše pitanje koje filmove najviše vole i što gledaju, Marija, Marko, Anastazija, Darija i Toni su odgovorili da su to najviše crtani filmovi i filmovi za djecu a Marko gleda akcione i po nekad, kad negdje nađe dobar kaubojski film.

Kada se dobije dobra ocjena, roditelji Anastaziji dozvole i da pogleda za vikend neki ozbiljniji film u kasnijim satima, naravno ukoliko procijene da je to moguće za njen uzrast.

Više su pred malim ekranima i kompjuterima, a samo kada je organizovano sa školom odlaze u kino, kazali su nam današnji gosti Skala radija.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].