U Kostanjici se rješava problem prilaza groblju

0
Kostanjica

Ivo Magud

Ivo Magud

Radovi na sanaciji puta Jaz – Trsteno odvijanju se predviđenom dinamikom i ukoliko dozvole vremenske prilike, trebalo bi da budu završeni do kraja ovog mjeseca, kazao je za Skala radio Ivo Magud, direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora.

U toku je izgradnja trotoara od Kampa do Sv. Stasija, ali posao otežavaju vlasnici određenih stambenih i drugih objekata koji se nalaze u blizini magistralnog puta.

Oni su prilaze svojim kućama uredili svako na svoj način, pa problem predstavljaju instalacije koje su postavljene ispod površine puta, tako kao da nikada ništa drugo tuda neće da se radi, objašnjava Magud.

Konačno će biti riješen i problem mještana Kostanjice gdje je došlo do iznenadnog potonuća dijela puta do njihovog lokalnog groblja.

Naime, sklopljen je ugovor sa izvođačem za izradu čelične rampe čime će se riješiti ovaj problem.

Kada su u pitanju aktivnosti na adaptaciji i uređenju crkve Svetog Pavla u starom gradu, Direkcija je u dogovoru sa projektantom i revizijom korigovala predračunsku vrijednost javne nabavke i to amandmanskim djelovanjem na plan.

Nakon toga stiču se konačno uslovi za raspisivanje trećeg tendera.

Osnovni razlog neuspjelih tendera do sada je taj što je projektant pocijenio radove i cijene koje su navedene u projektu, imajući u vidu činjenicu da su radovi u starom gradu otežani zbog komunikacije sa objektom.

Takođe, u Direkciji se sprovodi postupak nabavke vertikalne signalizacije, to jest ogledala na kritičnim mjestima duž saobraćajnica.

Kroz stari grad u toku je popravka polomljenih ploča a planirani poslovi predviđeni Nacrtom izmjena programa uređenja prostora za ovu godinu, zajedno sa Programom uređenje za 2014. godinu teku predviđenom dinamikom.

Za sada nema problema, ni kada su u pitanju finanisje, ni izvođači, zaključio je Magud.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].