U kotorskim privatnim apotekama izdaju se ljekovi na recept

2
privatne apoteke imaju ljekove

Iz privatnih apoteka

U kotorskim privatnim apotekama, koje su potpisale ugovor sa Fondom za zdravstveno osiguranje, sa ovjerenim receptom od izabranog ljekara, danas se mogu podizati potrebni ljekovi.

Podsjećamo, to su apoteka “Lijek 15” u HDL Laković, “Medikor” u Dobroti i Šoping centru “Kamelija”, “Tea Medika” u tržnom centru “Voli” u Radanovićima i apoteka “Villa” u starom kotorskom gradu.

Skala radio je pozvao neke od kotorskih privatnih apoteka i pitao ima li ljekova i da li ih izdaju na osnovu recepta.

U apoteci “Medikor” saznajemo da uglavnom imaju sve ljekove sa liste i da još pristižu ovih dana, kao i da se lagano uhodavaju sa izdavanjem  ljekova na ljekarski  recept.

Apoteka “Villa“ u starom kotorskom gradu kod crkve Sv. Nikole je takođe sklopila ugovor, ljekova ima, a gužve ne baš posebno, kazala je farmeceutkinja Snežana Borozan.

Apoteka “Salvija” nije sklopila ugovor, jer trenutno nijesu u mogućnosti, kazala nam je farmaceutkinja Jelena Mačić.

Apoteka “Aesculap” u Dobroti, takođe nije sklopila ugovor sa Fondom zdravstva.

2 KOMENTARI

  1. Rano smo se poradovali. Ovo će biti samo velika prevara da se rastereti Fond zdravstva. Skuplje ljekove i dalje nećemo moći dobiti ni u privatnim apotekama, zbog neusaglašenosti cijena koje Fond priznaje privatnim farmacijama. A u “državnim” ih više neće naručivati. Možda u skorije vrijeme planiraju da zatvore apoteke Montefarma, prepuštajući da nas “liječe” privatnici. Osim toga nije sa privatnicima usaglašena lista ljekova koji padaju na teret Fonda.
    Da bi dobili besplatni lijek u privatnoj apoteci, nalog specijaliste na receptu ne smije biti stariji od šest mjeseci. Dakle, svakih šest mjeseci morate ići kod specijaliste da vam izdaje novi nalog za lijek koji godinama uzimate.
    U čitavoj ovoj ujdurmi najbolje će proći privatni farmaceuti.
    Neka nas Bog čuva i podari nam dobro zdravlje, jer ko ima para živjeće, ko nema – umrijeće.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].