U kotorskoj Muzičkoj školi dalje od turbo folka, kiča i šunda

1
Muzička škola "Vida Matjan" u Kotoru

Marina Dulović

Marina Dulović

U kotorskoj Muzičkoj školi “Vida Matjan” intenzivne su aktivnosti kako u obrazovnom radu, tako i na polju koncertne djelatnosti.

Osnovni cilj ove škole je da njeni učenici budu opredijeljeni prema pravim, istinskim vrijednostima, daleko od turbo-folk populacije, kiča i šunda.

U tome ih podržavaju profesori ove škole kako bi osjetili privilegiju svoje posebnosti kao umjetnici, kazala je za Skala radio Marina Dulović, direktorica kotorske Muzičke škole.

Nakon seminara, koji je za učenike i profesore flautiste održao prof. Ljubiša Jovanović, ovih dana se nastavljaju aktivnosti u razdraganoj atmosferi karnevalskog Kotora.

Ovim tradicionalnim feštama svoj doprinos daje i Muzička škola koncertom pod maskama u kotorskoj Galeriji solidarnosti.

Muzička škola će 11. marta obilježiti svoj dan, koji je ove godine posvećen 200. godišnjici od Njegoševog rođenja, poetsko-muzičkim programom.

U aprilu opera “Sestra Anđelika”, koja je prvi put izvedena u produkciji kotorske Muzičke škole vlastitim snagama, gostovaće u Beču i Ljubljani.

Prema daljem kalendaru u maju je veče horske muzike, a u julu treći po redu Festival gudača.

Ovaj festival je u saradnji sa konzervatorijumom iz Beča i Muzičke akademije sa Cetinja, a ove godine će  im se pridružiti i muzičari iz Makarske i Ljubljane, kazala je direktorica Dulović.

1 KOMENTAR

  1. Volio bih da sam u pravu i da je istinitost ovog natpisa tačna ali kad se čuje muzika sa mobilnih istih ovih učenika /a to je sve sami tkz.hitovi sa Grand parade /postajem zbunjen ili prevaren dok čitam ovo.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].