U kotorskoj Službi zaštite i spašavanja danas radno i domaćinski

0
kolektiv za primjer

Maksim Mandić

Maksim Mandić

Služba zaštite i spašavanja Kotora, u duhu dugogodišnje tradicije, priredila je danas druženje pripadnika i brojnih poštovaoca Službe u susret božićnim i novogodišnjim praznicima.

Veliki broj privrednika, kulturnih i javnih radnika, predstavnika lokalne uprave na najbolji je način potvrda koliko se cijeni humanost i požrtvovanje pripadnika ove Službe.

Pozdravljajući brojne goste i sadašnje i vatrogasce u penziji, komandir Maksim Mandić je kazao da je Služba zaštite i spašavanja u 2014. godini imala isti broj intervencija kao i prošle godine.

Doduše, kazao je Mandić nije bilo šumskih požara kao ranijih godina, ali velika većina misli da vatrogasci gase samo šumske požare.

Nekada je to bilo tako, ali su intervencije Službe zaštite ove godine bile mnogo zahtjevnije, naglasio je Mandić ističući da je bilo dosta štete na opremi, ali da na sreću nije bilo povrijeđenih vatrogasaca.

Mandić je izrazio zadovoljstvo što je mala i odabrana ekipa, kako je kazao, izvršila sve zadatke koji su joj povjereni.

Mandić se posebno zahvalio Luci Kotor Ad na donaciji za nabavku kompresora za punjenje izolacionih aparata i ronilačkih boca i preduzeću Yu Briv na izuzetno vrijednoj donaciji, kupovini dijela lične zaštitne opreme za šumske požare.

On je kazao sa sa tom ličnom zaštitnom opremom Služba zaokružuje kompletan segment lične zaštitne opreme za požare na otvorenom prostoru i za strukturne intervencije.

Što se finansiranja tiče, Mandić je izrazio nadu da nastupajuća godina bar bude na istom nivou kao i prethodna. Ni manje ni više od toga.

No prije proslave, za kotorske vatrogasce i danas je bilo radno.

Jutros oko 10 sati i 20 minuta operativno dežurni u Službi zaštite je dobio dojavu od službenika Ispostave policije Kotor, da je izbio požar na putničkom motornom vozilu parkiranom na Tabačini.

Na intervenciju je upućeno jedno vozilo sa 4 vatrogasca koji su i pored gužve u saobraćaju, veoma brzo stigli na lice mjesta i ugasili požar.

Na vozilu je velika šteta i sva sreća je da se požar desio po danu i bio brzo primijećen, pa nije došlo do zapaljenja ostalih kola na parkingu preko puta jaslica.

Uzrok su elektroinstalacije, kazao je za Skala radio Maksim Mandić, komandir Službe zaštite  i spašavanja.

Mandić je u svoje i u ime kolega svim katoličkim vjernicima čestitao Badnji dan i Božić, kao i nastupajući Božić pravoslavnim vjernicima.

On je kazao da će u prazničnim danima vatrogasci raditi u pojačanom sastavu bez pauze 24 sata i uputio apel građanima, posebno mladima, da se ne igraju pirotehničkim sredstvima, kako ne bi došlo do neželjenih posljedica.

na trpezi je bilo za svakoga
pozdravna riječ komandira

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]