U kotorskom Domu zdravlja se poštuje novi zakon o izdavanju ljekarskih uvjerenja

0
Dr Igor Kumburović

Dr Igor Kumburović

dr Igor Kumburović

Na upozorenje Socijalističke narodne partije da se i dalje nezakonito naplaćuju ljekarska uvjerenja, koja se izdaju u svrhu zapošljavanja nezaposlenih, ministar zdravlja Budimir Šegrt je uputio svim  zdravstvenim ustanovama uputstvo kojim je od februara ove godine, ukinuta obaveza plaćanja ljekarskog uvjerenja, koja se izdaje u svrhu zapošljavanja nezaposlenog lica.

Da li se u kotorskom Domu zdravlja poštuje novi propis, pitali smo direktora ove zdravstvene ustanove dr Igora Kumburovića koji je odgovorio da Dom zdravlja poštuje novi zakon o zdravstvenom osiguranju u pogledu izdavanja ljekarskih uvjerenja.

Ovim zakonom je propisano da se iz obaveznog zdravstvenog osiguranja ne obezbjeđuju sredstva za usluge nabrojane u članu 25. a koje se između ostalog odnose i na zdravstvene preglede radi izdavanja uvjerenja o zdravstvenoj sposobnosti.

Istom odredbom je propisano da se ova obaveza ne odnosi za izdavanje uvjerenja o zdravstvenoj sposobnosti nezaposlenog lica, a u svrhu zapošljavanja.

Ljekarsko uvjerenje o sposobnosti za rad prilikom zasnivanja radnog odnosa izdaje se na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja, podsjetio je Kumburović.

Sve je ovo istaknuto na vidnom mjestu Doma zdravlja i o postupanju po  istom je obaviješteno resorno ministarstvo, kazao je Kumburović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].