U Kotoru 100 stepeni i kada sunce zađe, a zvjezdice krenu na teatarsku feštu

0
volonterke Festivala

Volonterke Festivala Ana, Dora i Jovana

volonterke Kotorskog festivala pozorišta za djecu

Svuda mašta igrom skita u gradu se dijete pita.

Oni koji se pitaju i koji će brinuti o svakom segmentu Kotorskog festivala pozorišta za djecu koji u petak 1. jula podiže zavjesu su volonteri.

Njih preko 80 rade kao veliki u Direkciji festivala iz koje su jutros do Skala radija stigle Ana, Jovana i Dora odgovorno i u svu prešu, pred početak njihove velike fešte.

Adrenalin, kako kaže Dora raste, jer na festivalu mora sve biti potpuno savršeno, dodaje Jovana.

Treba dočekati svakog gosta i učesnike, mora se opravdati trud prethodnih mjeseci kada su se radile pripreme i programi.

Posebno zanimljiva je  predstava “Papirni svijet“ Mimiriči teatra iz Ukrajine, divni klovnovi koji večeras u 21 sat otvaraju festival, pa Jovana preporučuje i poziva svu djecu na spektakl.

Ana stavlja poseban akcenat u razgovoru za Skala radio na odgovornost i disciplinu volonterskog rada koji pored ostalog znači i ispravljanje svih grešaka koje drugi urade.

Volonteri moraju biti svuda i na svakom mjestu svih 12 festivalskih dana i ujedno ste sami sebi šef, rekla je ona.

Upravo je najteže biti sebi šef, mada je Ana već stekla iskustvo u volonterizmu, budući da je prošle gidine bila u festivalu i to u navažnijem sektoru, a to je protokol.

Potrebno je rasporediti posjetioce, održavati red i mir u publici, biti na usluzi i informisati ljude, podići svaki plakat koji se odlijepio, pocijepan zamijeniti novim, podijeliti flajere šetnjom po gradu, biti na info pultovima i raport podnositi volonterskom inspektoru, kazala je Ana.

Dorina uloga je da kao i svi ostali volonteri da sve od sebe kako bi ovaj festival bio još bolji od prošlih.

Pored uzbuđenja, ono što Dora posebno izdvaja je prijateljstvo i upoznavanje novih ljudi.

Ona poziva sve koji su u mogućnosti da se prijave i pomognu Kotorskom festivalu.

Uz adrenalin rastu djeca Kotora uz svoj festival koji im kako nam u glas kažu i te kako pomaže da razviju i obogate duh i obrazovanje.

Uz svaku predstavu se nešto novo nauči, a rad u i oko festivala uči ih snalažljivosti, komunikaciji, lijepom ponašanju.

Festival mora da ima svoju savršenu organizaciju, kazala je Dora, a danas je posebna vrućina u festivalskim redovima i sve je spremno za feštu.

U Kotoru će biti ovih dana i noći preko 100 stepeni jer će sunce blistati i kada zađe, mjesec će obasjavati pozornice, a zvjezdice su svuda oko nas u drevnom gradu koji je svakoga jula uz njih mlađi.

volonterke Festivala Kotorskog pozorišta za djecu

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]