U Kotoru 52 firme potražuju pripravnike za Program stručnog osposobljavanja visokoškolaca

0
Zavod za zapošljavanje Kotor

Violeta Petrović

Violeta Petrović

Realizacijom Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem, omogućava se već četiri godine za redom, svršenim visokoškolcima bez radnog iskustva da nakon formalnog obrazovanja usavrše svoje vještine, steknu praktična znanja i radno iskustvo i tako postanu konkurentni na tržištu rada.

Ovo je za Skala radio kazala Violeta Petrović, savjetnica za zapošljavanje u kotorskom birou rada.

Konkurs za učešće poslodavaca u ovom programu koji realizuje Vlada Crne Gore za 2015. i 2016. godinu završen je 21. oktobra i u toj fazi u Kotoru su se prijavile 52 firme koje potražuju 143 pripravnika, kazala je Petrovićeva.

Danas 26. oktobra, lica sa stečenim visokim obrazovanjem koja se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje i koja nemaju radnog iskustva u određenom nivou obrazovanja, ili imaju, ali u nižem stepenu stručnosti, moći će da se do 26. novembra prijave za Program stručnog obrazovanja, kako bi se osposobljavali kod izabranog poslodavca u periodu od devet mjeseci, zaključila je Petrovićeva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].