U Kotoru će se održati regionalna audicija za Music Academy of the West u Santa Barbari

1
sa konferencije za medije

U okviru priprema za ovogodišnji, 5. Medjunarodni festival KotorArt i 12. Don Brankove dane muzike u Kotoru će se 9. i 10. februara održati regionalna audicija za stipendiju u najprestižnijoj Ljetnjoj školi za umjetničku muziku, Music Academy of the West u Santa Barbari, Kalifornija.

Takođe je Kotor Art pokrenuo humanitarnu akciju “Umjetnost djeci” čiji je cilj podizanje svijesti o društveno odgovornom ponašanju i ulaganju u umjetnost i mlade, čulo se na današnjoj konferenciji za medije.

Poseban značaj ove saradnje je i podatak da se ove godine po prvi put u istoriji Akademije, audicije održavaju van američkog kontintenta, i to na samo dva mjesta – u Londonu i Kotoru, kazao je direktor Don Brankovih dana muzike Ratimir Martinović.

Audicija je otvorena za muzičare koji sviraju na drvenim, limenim i žičanim instrumentima, starosti od 18 do 34 godine.

Od svog osnivanja, KotorArt Don Brankovi dani muzike je organizovao aktivnosti posvećene djeci i omladini, kroz seminare za mlade muzičare sa nekim od najeminentnijih stručnjaka, kao i kroz seriju interaktivnih radionica KotorAr-tić u kojima najmlađa publika KotorArt festivala otkriva čari umjetničke muzike.

Ove godine, KotorArt će zajedno sa sponzorima ukazati na potrebu da se kroz organizaciju 12. Don Brankovih dana muzike finansijski pomogne dječije odjeljenje Opšte bolnice u Kotoru.

Procenat od svake prodate karte za ovogodišnje koncerte biće odvojen za donaciju Bolnici.

Na današnjem presu predstavljen je i program ovogodišnjih Don Brankovih dana muzike koji podrazumijeva nekoliko programskih cijelina, između ostalog i seriju koncerata pod nazivom “Njegoš u muzici”, u znak obilježavanja velike godišnjice.

Pregovori sa istaknutim umjetnicima kao što su Inva Mula, Ivo Pogorelić, Darko Rundek i Simon Trpčeski u vezi sa njihovim nastupima u Kotoru su u toku, kao i akcija pribavljanja finansijskih sredstava za njihov dolazak.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]