U Kotoru Info dan o prevenciji i zaštiti od požara

0

Ispred glavnih gradskih vrata u drevnom gradu, danas,  01. juna, kao i prošlih godina, Direktorat za zaštitu i spašavanje Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, u saradnji sa opštinskom Službom zaštite i spašavanja Kotor, organizuju Info dan o prevenciji i zaštiti od požara.

Upravo  je od danas  na snazi Odluka o zabrani paljenja vatre na otvorenom, što je takođe predviđeno  planom pripreme ljetnje turističke sezone za 2021. godinu, podsjetio je za naš portal  Maksim Mandić, komandior Službe zaštite
Cilj Info dana, kazao je on, je podizanja svijesti građana o prevenciji i zaštiti od požara.

Pored službenika Područne jedinice Herceg Novi- Direktorata za zaštitu i spašavanje, u neposrednom susretu sa građanima, razgovaraju i info materijal dijele  i vatrogasci/spasioci Službe zaštite i spašavanja opštine Kotor.
Veći dio  predstavljanja izvršiće službenici Direktorata zaštite i spašavanja područne jedinice Herceg Novi,  koji to izuzetno uspješno rade, kazao je Mandić.

Brošure i leci dijele se  građanima koji pokazuju interesovanje u neposrednom kontaktu sa vatrogascima.

Ukoliko građani primijete bio kakvu paljevinu, požar, potrebno je odmah da pozovu broj 123 ili 112, broj Operativno komunikacionog centra , odakle Služba zaštie i  spašavanja dobija podatke o mjestu na kome je izbio požar, apelovao je Mandić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]