U Kotoru izletničkih turista više nego ikada

2
prepun grad turista

Dragana Samardžić

Dragana Samardžić

Tokom proteklih praznika u Kotoru je boravilo blizu 1300 turista, što je gotovo trostruko više u odnosu na isti period prošle godine.

Kada je riječ o izletničkim programima i ovaj segment turističkih posjeta bilježi porast u odnosu na prethodnu godinu, saopštila je za Skala radio Dragana Samardžić, menadžerka za promociju i odnose sa javnošću u lokalnoj Turističkoj organizaciji.

U maju je Kotor posjetilo preko 41.000 izletnika, dok je od početka godine zaključno sa današnjim danom (25.05.) Kotor posjetilo preko   74.000 izletnika, što je za 18% više u odnosu na isti uporedni period prošle godine.

Očekujemo da se ovaj trend pojačanih izletničkih posjeta nastavi i tokom ljeta, navela je ona.

Promet u luci Kotor je takođe bolji u odnosu na prošlu sezonu.

Tokom prva četiri mjeseca u kotorsku luku uplovila su 42 kruzera, što je za 31% više u odnosu na uporedni period prošle godine, dok je broj putnika više nego dvostruko veći u odnosu na uporedni period lani.

Najave za ovu sezonu, kada su u pitanju kruzeri, su jako dobre, do kraja godine očekuje se dolazak 488 kruzera.

TO Kotor je pojačala svoje promotivne aktivnosti na tržištu Velike Britanije i zapadne Evrope, posebno u smislu digitalne promocije, pa će tako Kotor tokom sezone posjetiti nekoliko uticajnih blogera sa ovog tržišta, kazala je Samardžićeva.

2 KOMENTARI

  1. Bolje da nema ni jednoga kada nemamo uslova za njih i nas koji ne možemo živjeti ni zimi a kamo li ljeti od neregulisanoga saobraćaja i parkinga. Sramota nad sramotama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Sve više turista i sve manje uslova za njihov prihvat.
    Kotoranima na jade ljeto dolazi. Gužve ikolone,nema parkinga ni za iglu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].