SDP izlazi iz koalicije u Kotoru?

33
sa današnje sjednice

sa današnje SO

Kamen spoticanja u kotorskoj koalicionoj vlasti je, kako se i očekivalo AD Luka Kotor. Naime, kako su i najavili, odbornici SDP-a nijesu prisustvovali današnjem zasijedanju. Oni su saopštili da se ne slažu sa izborom članova Odbora direktora kotorske kompanije, u kojoj je predložena većina iz redova SNP-a, smatrajući da jedno mjesto treba da pripadne njima. Po koalicionom sporazumu, SNP-u pripada većina u svim preduzećima i javnim ustanovama, kao i Akcionarkom društvu Luka Kotor pa se, iz ove partije, nijesu mnogo uzbuđivali zbog odluke SDP-a da ne prisustvuje današnjem zasijedanju i ne podrži odluku o izboru članova Odbora direktora. Tim prije što su u sali ostali odbornici kotorske opozicije, pa je prijedlog da se izabere Odbor direktora AD “Luka Kotor“ u sastavu dr Branko Baćo Ivanović, stomatolog, specijalista oralne hirurgije, Branimir Maslovar, diplomirani pravnik i Slađana Živković, diplomirana pravnica dobio potrebnu većinu. Za je glasalo 15 odbornika, 6 je bilo uzdržano, a jedan protiv.

Prije glasanja odbornik DPS-a Željko Avramović je tražio od predsjednice SO Dragice Perović da se dostave biografije predloženih kandidata, posebno Slađane Živković, diplomirane pravnice, za koju je kazao da je iz Mojkovca, da je dobila otkaz u centrali SNP-a od Vladimira Jokovića, šefa partije i da je trebalo neđe udomiti. To građani Kotora moraju da znaju, rekao je on.

Izboru je prethodila rasprava odbornika DPS-a Željka Aprcovića i Željka Abramovića sa odbornikom SNP-a Miloradom Vukšićem oko pripreme Skupštine. Odbornici DPS-a su smatrali da se elementarno krši poslovnik, da se materijali ne dostavljaju odbornicima na vrijeme i da nijesu usklađeni sa pravnim aktima.

Kolika je neozbiljnost i nizak nivo komunikacija u kotorskom parlamentu, najbolje govori podatak da je predsjednica Dragica Perović dala riječ mimo poslovnika potpredsjednici opštine Ljiljani Moškov Popović, tumačeći to rođendanskim poklonom predsjednici kotorske URE.

A onda i sijaset konstatacija i uvreda od strane Demokrate Dragana Šepelja na račun odbornika DPS-a Željka Aprcovića. On je kazao da je Aprcović u Skupštini Crne Gore glasao protiv interesa kotorske luke, da je u sjenci ranije predsjednice Marije Ćatović i da je zabrinjavajuće njegovo ponašanje na konvenciji DPS-a kada nije u više navrata mogao da izgovori prezime lidera partije Đukanovića. Šepelj je rekao da je ponašanje Aprcovića na pomenutoj konvenciji šarada, vodvilj i da oni ne žele da razgovaraju sa takvima kao što je Aprcović. Njegova priča je propraćena  smijehom partijskih kolega pa čak i kikotom.

Aprcović je kazao Šepelju da se vidi ko je spreman da karikira, a da je konzistentan  tačno bi rekao ono što je istina. Tadašnjoj vlasti je trebao jedan glas iz redova vaših današnjih koalicionih partnera, kazao je Aprcović, konstatujući da taj glas nijesu imali. On je poručio Šepelju da je poznat kao manipulator, a da ko je i koliko smiješan najbolje znaju građani Kotora. Zna se ko ste i što ste, ali ste vi za neku drugi arenu, a ne ovu. Ne bih vrijeđao neke druge vrste upoređujući ih sa vama, poručio je Aprcović, Šepelju.

Nakon razmatranja materijala za Skupštinu akcionara “Luke Kotor“ koja je zakazana za 18. maj 2018. godine, sjednicu su napustili odbornici DPS-a, SD-a, LP-a i HGI-ja.

Željko Avramović je kazao da DPS neće da učestvuje u problemima unutar izvršne vlasti, jer, kao što vidimo nema predstavnika SDP-a a danas se usvaja Izvještaj o radu predsjednika opštine i opštinskih Sekretarijata, a samim tim i potpredsjednika opštine Branka Nedovića iz redova SDP-a.

On je podsjetio da su odbornici DPS-a bili prisutni na prve dvije tačke iz razloga odgovornosti prema građanima u odnosu na Luku Kotor kao strateške kompanije.

Predsjednica SO je nakon provjere prisutnosti konstatovala da ne postoje uslovi za rad jer nema kvoruma. Umjesto da sjednicu završi, kako je to poslovnički utvrđeno, predsjednica SO Dragica Perović je dala riječ potpredsjednici opštine Ljiljani Popović Moškov koja se obratila građanima Kotora kao da je na predizbornom skupu.

Ona je optužila DPS što je napustio sjednicu pitajući ih zar im osim luke nijesu odgovornost prema gradu sve ostale tačke dnevnog reda, ali je svu svoju oštricu usmjerila na SDP tvdnjom da da se radi o ličnim i političkim interesima ove partije, koja misli da Luku Kotor ne može niko da vodi osim oni.

Na pitanje Skala radija da li je na pomolu nova koalicija u Kotoru izmođu DPS-a i SNP, odbornik DPS-a Avramović je odgovorio da je u politici sve moguće. U Kotoru ćemo se odgovorno odnijeti prema eventualnoj ponudi od nekih konstutuenata vlasti, a ukoliko dođe do novih izbora, vidjećemo kako će ko proći, rekao je Avramović.

33 KOMENTARI

 1. Zna li iko živi u našoj domovini-oće li Ista /pro/slaviti povijesni Dan 13.juna.1848.godine-kada su Bokezi u Prčanju-održali Veliku Narodnu Skupštinu Bokeza od Kufina do Debelog brda sa Prevlakom-a danas brez Prevlake-sa rtom “Kobila”(asocijacija:manita magarad?)? Ili,da možda,ovakve i slične događaje-zbog zaštite “održivog ratvoja-Boke”-samo Kotorske…je,možda,neko zabranio-ni da se pominje-a kamo li da se slavi..i “zbunjuje puk-pučani”?

 2. A đe su vam imena Hrvata-vlasnika onije kuća u koje je “Prčanjski ćetnik” useljavao izbjeglice u Prčanju-od 1992 do 1994 godine..?? Poitajte-istina će postradati-ako se na vriemene javite-sa istinama o vašim precima-i vama vrlim potomcima-frateli la merda..tuti cvanti!

 3. Čije su ovo “novotarije”-upućene izvorno..izravno “Prčanjskom ćetniku-iz ćetničke poznate obitelji..” dana 08/10.03.2013.godine u o7:16 urana ovaj Portal…-na temu “V.Kusovac Radovi kasne na zgradi luke Kotor..zbog izmjena ..vidim da ti se urezalo duboko u srce*J.D….Ne volim ove sto su SLJEGLI s-brda ,zbog kojih su sve puskarnice sa palaca bokeskih okrenute prema njima gore/brdima/a ne prema civilizaciji/moru…

  Ovo nisam brckao nego napisao kako MISLIM i kako su moji MISLILI da su OKUPATORI dolazili sa brda a ne sa mora..CIVILIYACIJE…_!!
  Zbora nema..prao po crnogorski ljubav na daljinski upravljac zele i ljube crnogorce..ovizi te su im preci oburdavali najvecu svetinju …Grob i Kapelu na Lovcenu 16.sijecnja.1916 godine…ona hrabra ceta iz Boke..

 4. …radi dopunjavanja “istine o Prčanjskom ćetniku..iz poznate ćetnicke obitelji”-kojima su potla 1945 “ribeli-po povratku iz šume..” oduzeli nekoliko hektara zemlje-zbog slugovanju fašistima i nacistima–na Prčanju..KAŽITE bar jednu hrvacku kuću na Prčanju u kojoj su nasilno ušle izbjeglice-uz pomoć ovoga “provjerenog neoćetnika”…Molim-samo jednu…a i više-zašto ne ,ako ih ima u “vašim evidencijama”…

  P.S. I jedna ispravka u vašim konstantama-lažima…”Prčanjski ćetnik”-nije nikad bio komesar(toga zanimanja nije bilo-sem na nivou 26.okruga velje srbije-u Pod Goricu)-nego je bio POVJERENIK za izbjegla lica u opštini Kotor od 1.prosinca 1992 do 1.lipnja.1994 godine-kada je po pozivu-prešao na rad u “PROUDBINU NARODNU STRAKU”-Novaka Mijalova i Plane Kilibarde…do odlaska u mirovinu-1.svibnja.2000 godine!…Toliko o vašim ” naseljednim-obiteljskim istinama”-konstrukcijama na kojima ste se kotili i množili (kao paščad lutalice-dogoni u čoporima okupatora naše domovine!)na ovim prostorima-napredujući jedino pod okupatorima-“obiteljski esnaf”..dragi vi nesoji od nesoja…

 5. …pa prvo uvrijedi vlasnika ovog Portala-jenog od osnivača te “prosrpske partije”? Drugo nije ona bila prosrpska-no proudbina-koju je formirao vrh “Trio MMM”-uz svetranu pomoć Vukašina Maraša-iz Savezne UDBE…Slobine džamahirije! Zato ih je popoljuvao Slavko Perović..dragi brez korjena-pedigrea-od đedova iz nahodišta-podno Škajalra..via potok Zvijer onjak..? Dakle sve ti je “istina”-ka ono za čestitu famejlu Pećarić-da si ti kao desetogodišnjak(1967) u njihvoj kući-u starom gradu.. vidio(postao udbin žbirčić-danas špijunčina ala komšija sa Peluzice)- da su oni “ustaše” i niz drugih laži u vezi “izmišljenih krivošijskih četnika”-koji su “klali i ubjali ljeta 1944 od Kavča do Bogdašića i Mrčevca”?! No ja da se pitam-ja bi te pitao a zašto su te izopštini iz HGI? I reci nam “poštenjačino”što si to nevaljalo poliznu pa te šutnuli po dupetu-osobenom obrazu?!

  • SIKTER, KUKAVICE i špijune kreni na žive ako imaš hrabrosti i čojstva,
   Vrijeđaš pokojne nesoju kukavički ,špijune četnički velikosrpski …
   brez gena i podrijekla srpskog…
   Potomče bračnih noći na koje Age i Begovi imadoše pravo punanija 500 godine u ercegovinu,
   SIKTER odvjetniče četnički brez porijekla i gena ,srpskijeh ….
   Slavko je na pravu stranu za razliku od tebe četničino pokvarena i budi sretan što ti je opet poslije crvenog kartona dopustio da pišeš-kenaš po ovom portalu, kuakvico i nesoju četnički bez obraza i časti.

   • Dolazim “dragi kolega”sjutra na peškariju(subota)-đe ti imaš “stanicu CŠOJIN-ANaBela”-Peluizca zdaj,odakle “pratiš pordavce ribe svi četvoro Srbi..pa da ponoviš-tu “sinoćnu ponudu”-junačino-fukaro đeda imenjaka-sa oburdavanja Groba Njegoševa na Lovćenu.16 sijenja 1916 godine/Skala radio Kotor..od 15.juna.2015..tema bijaše “Bokeška mornarica je tkivo grada Kotor..”.kometari izvjesng “Bocuna”..Za svaki slučaj uzmi onu “kosačicu 38-osmicu” kojom si odstranio onu “pridošlicu”-ispod bora prepo puta Đerma Biskupovića..poitaj sokole usani..?

    • Kukavico, četnički špijunu i odvjedniče četničko DF-ovski ,
     Vrijeđaš pokojne, kukavico bez obraza i časti, iznosiš neistine špijune četnički za pokojne ,samo zbog onoga što su i ko su…odvjetniče četnički…
     Četničino ,vidiš samo Srbe na peškariju biće po tebi još i prodaju srpsku ribu iz srpske boke ,srpskoga mora, za tebe nije ovaj portal nego profašistički, anticrnogorski, antikatolički,antizapadni ,portal časopisa “Srpska Boka”
     Miči se sa ovog portala više, pa tamo ser.njaj o velikosrpstvu, nesoju bez gena i porijekla srpskog.
     Potomcima onog pokojneg kojeg stalno vrijeđaš i iznosiš neistine možeš da puneš u p.kno. nesoju četničko DF-ovski.

     • kotoranine sto se raspravljas sa ovim J.D. oli ne znas kad je radio kao komesar za izbjeglice javljao izbjeglicama o praznim kucama Hrvata da bi izbjeglice upadale u njih znamo mi dobro prcanjani ko je on i sto je.

     • Što čekate-đe su vam imena Hrvata vlasnika kuća na Prčanju u koje je onaj “poznati Prčanjski ćetnik”-nije dati neoustaša-ka ti…”usekavao na silu-provalom izbjeglice iz Hrvacke”-odakle su umakli za dlaku ispod “Olujinih kama” potomaka- predaka linča Srba,Rona,Jevreja od travnja 1941 do 1945.godine-u “Jasenovcima”diljem NDUH od Čermomelja do Trebinja-i do Zemuna..

 6. nemam ja nista protiv one crvene majce, ali jednostavno se tako obucen ne dolazi u gradski parlament, mozda u kafanu, ili na utakmicu. steta da doktor to nije naucio. Mora se postovati institucija u koju se dolazi i radi.
  Ne vjerujem da bi u bolnicu dosao u kupace gace!
  Neke stvari se donose od kuce!

 7. Nesuvislost je kritikovati DPS-koaliciju što su izašli iz dvorane i osakatili kvorum. To je njihovo demokratsko pravo. Tako su radili i ovi iz današnje vlasti kad su bili opozicija. Mnoge sjednice nijesu održane jer nijesu htjeli “držati kvorum”. Priupitajte ona tri Ranjova poslušnika(ce) zašto hoće da sruše aktuelnu vlast u Kotoru.
  Ne može Ranjo da preboli gubitak kontrole nad “zlatnom kokom”. Stupiće u bilo koju neprincipijelnu koaliciju samo da povrati Luku pod svoje.
  Upri, Ranjo, ne daj “Luku Kotor”!

 8. Ljiljočka je ostala da dijeli lekcije, zemljo ambisaj se. Pa se dere kao svaka divljaka. Zamisli ta persona propala po svim osnovama. Što se njoj čini da je???

 9. Bi se reklo...igraju se/jopet/ DELIJE...kasapina i grobara sa Dedinja-"nekad mladi i pametni-danas obijesni i bogati"-omatufljeni

  …PO PJACAMA I PJACETAMA kao 01.decembea..1918-12.jula.1941 i 11/14.januara.1989 godine u Kotoru gradu od starina-o trošku prevarenog naroda..pučana ?

 10. Neka se više razidju jer su potpuni rogovi u vreću da se vise nikad ne vrate ali ni jedni ni drugi ni treći.Ima ovaj grad casnih i pametnih ljudi jos.

 11. Kotorani kulturni ljudi!
  Zar Šepelj,Ljilja,Rus,da predstavljaju vlast.Ma sto se i očekivalo.Oni o politici .Ni za kafanu više nisu..što vam.je jadni ne bili,jos im fali Buki.
  Nemote se sprdat.

 12. Mislim da je jasno da se SDP ovdje ponaša principijelno, jer ta iz Kolašina neće nešto unaprijed Luku pogotovo što je radila kao sekretarica u SNP u Podgoricu.
  I onda im DPS daje podršku za takav “kadar”.
  Jokić bi trebao da razmisli gdje ide sa ovakvim ponašanje.

 13. A sto se gospodjica Moskov nije zapitala dje su im koalicione kolege i partneri sto oni nijesu dosli na sjednicu pa da imaju kvorum nego napada Dps Sd Hgi i Lp ??? Sto ne stavi prst na celo pa njih prozove ili ne smije da se uhvati u kostas sa Brakom Nedovicem jer im je vec poslao dopise sa KOKRETNIM sadrzajem !!! Hajde URA udi ako smijes na SDP ???

 14. Ovo je dno dna !!! Prvenstveno cijela Skupstina sa sadasnjom vlašćju ! Prvenstveno ponasanje nekog tamo sepelja ko je to ? A SDP se dobro zeznuo kada je usao u ovu koaliciju mislili su da ce im.biti kao sa DPS om da im daju sve sto je dogovoreno ? E nema toga jer oni se kolju medjusobno . Pogledajte podpredsjednika Samardzica pa covjek se osusi dolazeci na posao a svi sekretarijati koji su pripali njemu …hahaha jos ih nema a kada su preuzeli vlast i to hoce njegovi sadasnji kompanjoni da mu ih otmu ne daju nibza zivu glavu ! E pa valjda ce nekima iz guzice u glavu doci napokon !

 15. Adio baraka,
  Koliko je bilo da je bilo, lipo je bilo, slatko ali kratko,
  Nisam protiv da se napravi koalicija između čestitih ljudi iz SNP i DPS, SD, LP i HGI.
  Ljudi koji su za multinacionalni i multietnički Kotor, išćerat četnike sa vlasti…
  A ove iz DF,dražinog fronta išćerat što prije sa položaja koje su zauzeli dok još nisu veću štetu napravili.
  Odmah naručit nove i uklonit ove frontovske nazive ulica.
  Alo Ljuta, Bokelj i vama sličnima ,ima li ve đe ?
  Došli su freški Bensadini i Diazepami kod Miloševićevke,
  požurite velika je potražnja od juče.

  • …naš Kotoranin-koji porodićno-našljedno živi na Bensedinima i Diadrpa-zepanu-pa siromah(na tuskom fukara?) “brine o zdrtavlju pučana”..? Bravo bravu sa potoka Zvijer-onjak…bravo…

   • SIKTER , alkoholičaru, špijunu i odvjetniče četničko DF-ovski…
    Stara crnogorska kaže;
    Dok je hercegovaca bit će i magaraca !
    Kukavico četničko DF-ovska kreni na žive ako imaš smiješ, lako je pokojne vrijeđat…
    Brav je gospodin spram onoga što si ti…

    • KOTORANINU, TO TI JE ONA FUKARA, KOJI JE POZNAT PO IMENU “BALKANSKI ŠPIJUN”
     ČOVJEK KOJI JE U SVOJE VRJEME, NA RAČUN POVLASTICA (RADIO NA PELUZICI) UZEO OGROMNE PARE!
     “BALKANSKI ŠPIJUN,POSLUŠNIK I PREVARANT!
     POUDRAV TEBI!

     • Hvala,Moj grad, prijatelju,
      Ja bih dodao Prčanjsko-pelužički špijun,od komuniste postao šofer i špijun jedne prosrpske partije,dežurni odvjetnik četničke ideologije i sve one što je protiv Nezavisne Crne Gore…
      Kukavica, vrijeđa mrtve jer nema hrabrosti da priđe živim nasljednicima neke stare kotorske familije koju stalno proziva i vrijeđa…smetaju mu izgleda zbog onoga što su…
      Kakav nesoj i kukavica ,imao je zbog uvreda crveni karton od Slavka ali evo ga opet na ovom portalu đe mu nije mjesto…
      Za njega je onaj prosrpski anticrnogorski časopis “Srpska Boka”što ga izdaju oni izkompleksirani izfrustrirani novljani i bijeljani,po ugledu na SANU iz Beograda ,generatoru ratova i mržnje na Balkanu.
      Pozdrav Kotoranin

 16. Nova koalicija sasvim je izvjesna. Stara ljubav zaborava nema! DPS će pristati na uslov da SDP preuzme kontrolu nad Ranjovom Lukom samo da preuzme ostale poluge vlasti.
  Ko to bulazni i predviđa zagrljaj SNP-a i DPS-a, taj je politički analfabeta!

 17. Ovo je obična smijurija! Od obaranja ove vlasti nema ništa, ali bi DPS bukvalno pojeo g…. kada bi ušao u koaliciju sa SNP-om.
  Zar da padnete tako nisko posle svega što su vam dosad uradili. Ostavili su bez rabote pola poštenog Kotorskoga naroda i oduzeli im leb iz ruke. Pljuvali su po vama, nazivali vas svakakvim imenima, samo što vas nisu tukli u Kotorskoj Skupštini.
  Sram da vas bude, ako uđete u takvu koaliciju, koja je časne i poštene građane Kotora skoro stavila na stub srama, da se Četnička bagra izrugava sa svima nama.
  Ako to uradite, dokazaće te ko ste i što ste, i zbog čega ste izgubili vlast, i da ste grđi i nečasniji ljudi od ovih sadašnjih!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].