U Kotoru najmanje zaposlenih sa visokom stručnom spremom

4

Violeta Petrović

Violeta Petrović

Na kotorskom Birou rada ovih dana pred kraj avgusta je 693 nezaposlenih lica od čega 313 visokoškolaca.

Uočljiv je pad ukupnog broja nezaposlenih lica koji je uzrokovan uglavnom sezonskim zapošljavanjem, kazala je za Skala radio Violeta Petrović, savjetnica za zapošljavanje u Birou rada u Kotoru.

Međutim, najmanje je zaposlenih kao i traženih zanimanja sa visokom školskom spremom.

Tokom cijele turstičke sezone broj nezaposlenih lica je varirao, jer su se prijave i odjave kandidata obavljale svakodnevno u skladu sa potrebama poslodavaca.

Uobičajena aktivnost Zavoda za zapošljavanje je uglavnom u ovom periodu usmjerena prema potrebama turističke sezone i zadovoljavanju kadrovskih potreba kod poslodavaca susjednih opština, ne samo kotorske.

Uporedo sa svakodnevnim poslovima je nova aktivniost koja se realizuje na Birou rada i predstavlja pilot projekat pod nazivom “Mladi su naš potencijal, pružimo im šansu“.

Ovaj projekat sprovodi kotorski Biro rada i u njemu učestvuju dva nezaposlena lica koja se u prvoj fazi realizacije bave istraživanjem kotorskog tržišta rada i poslovanjem mikro, malih i srednjih preduzeća.

Takođe se bave i pripremom manjih projekata iz oblasti “zeleni poslovi saobraćaja“ kao i kordinacijom i komunikacijom sa državnim institucijama i NVO sektorom.

Sve su to pripreme za manje projekte koji će se raditi od jeseni, sa određenom grupom visokoškolaca sa evidencije kotorskog Biroa rada, kazala je Petrovićeva.

4 KOMENTARI

 1. VSS može, a uglavnom ne znači sa BOLONJOM ništa !
  Ni znanje, ni pismenost, ni intelekt, ni kulturu, koja,
  ni ranije nije mogla biti stečena školskom spremom.
  Potrebna je provjera znanja i sposobnosti, IQ test, znanje jezika, osjećaj za kulturno ophođenje, vrlo jednostavno, ali očito, iz drugih razloga se NE sprovodi

 2. Zato su nam svi na salterima i u javnom sektoru PISMENI i ljubazni. Od zla oca i od gore matere…Bruka za Kotor. Umoju firmu automehanicar prati drustvene mreze, pisu li oni ikada izvjestaje o radu kvartalne ili sl…

  • Sto oce da kaze Vesna? ,,automehanicar prati drustvene mreze”……..
   Koji ………….cone ova zna ili ne zna da sroci ?
   Znam vanredno pametne automehanicare, tupave fakultetlije, smetlare koji kazu ,,dobar dan”, a mnogi ,,akademski gradjani” to ne znaju.
   O cemu vi pisete? O bokunu karte, tzv Diolomi, koja znaci pamet, znanje, kulturu ? Nemojte, molim vas !!!!!!!!!!!
   TEMPI PASSATI………..

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]