U Kotoru nema zaraženih koronavirusom, šator namijenjen za trijažni postupak

0

dr Kumburović

U kotorskoj opštini do sada nema ni jedne osobe koja je zaražena koronavirusom, saopštio je Skala radiju dr Igor Kumburović direktor kotorskog Doma zdravlja.

Ispred ove zdravstvene ustanove od sinoć je postavljen šator, kao što je postavljen na osnovu naredbi nadležnih i ispred svih drugih Domova zdravlja u Crnoj Gori koji imaju hitnu medicinsku pomoć.

Vojska Crne Gore sinoć je šator postavila na platou, u blizini ulaza u Dom zdravlja i to isključivo radi predostrožnosti.

Šator je namijenjen za trijažu, što znači da će ubuduće svi pacijenti koji budu dolazili u Dom zdravlja prvo morati da prođu kroz trijažni postupak.

To se u Domu zdravlja i do sada radilo, samo što su sada i fizički izmjestili aktivnosti i one se više neće raditi na samom ulazu u Dom zdravlja, već ispred njega, objašnjava Kumburović.

U šatoru će biti medicinski tim koji će obavljati trijažu, počev od samog razgovora, uzimanja anamneze i pregleda i u odnosi na simptome odlučivaće se kako će se taj građanin tretirati.

O tome će na osnovu algoritama odlučivati epidemiolog.

Svi ostali građani koji nemaju simptome, moći će da uđu u Dom zdravlja, ali prije toga moraju da prođu trijažni postupak.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].