U Kotoru održana manifestacija “Ostavi auto – napravi đir”

4
Ostavi auto – napravi đir u Kotoru

U Kotoru je u petak 22. septembra održana manifestacija “Ostavi auto – napravi đir”.

Ovom akcijom se Kotor pridružio velikom broju gradova u svijetu sa ciljem promovisanja zdravijih načina života i očuvanja sredina u kojima živimo.

Organizator je bila grupa građana u saradnji sa civilnim sektorom.

Okupljanje je počelo u 17 sati i 30 minuta u gradskom parku.

“Budi i ti dio ove priče kojom se podiže svijest građana o potrebi stvaranja ljepših i zdravijih gradova i pridruži nam se. Šetaćemo se, voziti rolere i bicikla na potezu Gradski park – kružni tok sve do 18 i 30. Izvedite djecu, prošetajte kućne ljubimce. Ostavi auto-napravi đir, pokažimo da može i drugačije”, bilo je navedeno u pozivu organizatora.

Zbog održavanja manifestacije saobraćaj je duž magistralnog puta na potezu od zgrade Luke Kotor do glavnog kružnog toka bio obustavljen od 17 i 30 do 18 sati i 30 minuta.

4 KOMENTARI

  1. Situacija je u Kotoru sa saobraćajem izuzetno loša. Meni koji sam tu rodjen je put autom u Kotor noćna mora. Šteta je velika jer veliki broj turista koji upadnu sa autima u onu gužvu bježe glavom bez obzira iz CG za sva vremena. Saobraćajni “čep” je i antireklama za CG turizam u cjelini. Moj predlog je da se zavede par-nepar od 15.juna – 15.septembra od 08:00 – 16:00 za kotorske registracije a možda i za sve primorske. Naravno ljudima treba umanjiti troškove registracije za jer im je ukupno 45 dana u godini zabanjena cjelodnevna upotreba automobila.

  2. Ovo bi trebalo ponavljat svakog petka jer je ovo svako u familju svoje auto pa svi na cestu istovremeno, pasalo svaku mjeru.
    Negp bi mnogi dezvijali od te muke bez auta uru vremena !

    Milo mi je i to što Skala nije micala uru nego je sad njima skoro 5 i po, a ne 6 i po.
    Nastavite tako !
    I to je mali vid otpora ovim suludnim novitadama.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.