U Kotoru održana manifestacija “Ostavi auto – napravi đir”

4
Ostavi auto – napravi đir u Kotoru

U Kotoru je u petak 22. septembra održana manifestacija “Ostavi auto – napravi đir”.

Ovom akcijom se Kotor pridružio velikom broju gradova u svijetu sa ciljem promovisanja zdravijih načina života i očuvanja sredina u kojima živimo.

Organizator je bila grupa građana u saradnji sa civilnim sektorom.

Okupljanje je počelo u 17 sati i 30 minuta u gradskom parku.

“Budi i ti dio ove priče kojom se podiže svijest građana o potrebi stvaranja ljepših i zdravijih gradova i pridruži nam se. Šetaćemo se, voziti rolere i bicikla na potezu Gradski park – kružni tok sve do 18 i 30. Izvedite djecu, prošetajte kućne ljubimce. Ostavi auto-napravi đir, pokažimo da može i drugačije”, bilo je navedeno u pozivu organizatora.

Zbog održavanja manifestacije saobraćaj je duž magistralnog puta na potezu od zgrade Luke Kotor do glavnog kružnog toka bio obustavljen od 17 i 30 do 18 sati i 30 minuta.

4 KOMENTARI

  1. Situacija je u Kotoru sa saobraćajem izuzetno loša. Meni koji sam tu rodjen je put autom u Kotor noćna mora. Šteta je velika jer veliki broj turista koji upadnu sa autima u onu gužvu bježe glavom bez obzira iz CG za sva vremena. Saobraćajni “čep” je i antireklama za CG turizam u cjelini. Moj predlog je da se zavede par-nepar od 15.juna – 15.septembra od 08:00 – 16:00 za kotorske registracije a možda i za sve primorske. Naravno ljudima treba umanjiti troškove registracije za jer im je ukupno 45 dana u godini zabanjena cjelodnevna upotreba automobila.

  2. Ovo bi trebalo ponavljat svakog petka jer je ovo svako u familju svoje auto pa svi na cestu istovremeno, pasalo svaku mjeru.
    Negp bi mnogi dezvijali od te muke bez auta uru vremena !

    Milo mi je i to što Skala nije micala uru nego je sad njima skoro 5 i po, a ne 6 i po.
    Nastavite tako !
    I to je mali vid otpora ovim suludnim novitadama.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here