U Kotoru proslava 750 godina prisutnosti franjevaca u Boki Kotorskoj

1

Proslavu 750 godina prisutnosti franjevaca u Boki Kotorskoj, organizuju Provincijalat franjevačke provincije svetog Jeronima u Dalmaciji i Istri – Zadar i Franjevački samostan svete Klare u Kotoru.

Ova godišnjica obilježiće se u Kotoru u petak 9. oktobra, kada će biti održan naučni simpozijum eminentnih stručnjaka u crkvi svetoga Pavla u 9 sati.

Predavači će biti: dr sc. Saša Brajović (Univerzitet u Beogradu), mr. sc. Zorica Ćubrović (Kotor), Jasminka Grgurević, dipl. konz. i restaurator (Kotor), Vilma Kovačević, dipl. arheol. (Kotor), d. sc. Vinicije Lupis (Dubrovnik), dr sc. fra Josip Sopta (samostan Rožat), Nevenka Šarčević, mr ist. umj. (Tivat) i dr sc. Meri Zornija (Sveučilište u Zadru).

Moderator simpozija je fra Filip Karadža (samostan sv. Klare, Kotor).

Istoga dana u 12 sati i 30 minuta biće svečana sveta Misa u crkvi svete Klare, slijedi razgledanje arheološkog lokaliteta samostana na Gurdiću u 15 sati, a u 19 sati takođe u crkvi sv. Klare održaće se koncert klasične muzike, gdje nastupaju sopranistica Vedrana Šimić i Domagoj Dorotić, tenor, uz klavirsku pratnju Simona Dešpalja.

1 KOMENTAR

  1. Bravo Skali za ovu informaciju. Mišljenja sam, da, većina življa ne zna što je franjevački red, mada to mogu saznati ako čitaju Vaše vijesti, te mogu pronaći i ovu temu.
    Pravih franjevaca, sigurna sam, ima tako malo u svim sferama društva, pa i u crkvi . Mislim na način života i odnosa prema njemu. Ne znam sve predavače kao ličnosti, ove što znam, na pripadaju po načinu života tom Redu, ali eto, neka ga makar tumače i obilježe.
    Pozdrav Dubi

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]