U Kotoru se najbrže raste ovih festivalskih, teatarskih dana

1
festivalski volonteri

djeca Festivalski treći dan

Trećeg festivalskog kotorskog vrućeg dana, dječaci i djevojčice skaču kao klikeri pjacama i pjacetama drevnog grada, svako na svojom zadatku.

Na Pjaci od kina zatekli smo četvoricu drugara, volontera Festivala pozorišta za djecu kako im piše na bedževima, koji žure na jednu od brojnih edukativnih  radionica koje takođe predstavljaju kolorit šarene teatarske kotorske slikovnice.

Miloš Kašćelan, nam je kazao da dani protiču u užurbanom trčanju sa scene na scenu od radionice do ostalih brojnih obaveza koje imaju u i oko festivala.

Ivan Kašćelan, Krsto Kustudić i Stefan Lazarević zajedno sa Milošem uputili su se na veoma zanimljivu, kako nam rekoše, radionicu sjenki na kojoj učesnici iz Grčke pokazuju djeci kako da naprave priču pomoću sjenki.

Osim toga što se do beskraja zabavljaju kažu nam ovi dječaci, svakog dana nauče nešto novo, a posebno su kvalitetne pozorišne predstave u takmičarskoj konkurenciji festivala koje su takođe zanimljive, naglašava Krsto.

Festival predstavlja pravu mogućnost za lijepa druženja, ali i prve ljetnje ljubavi priznali su volonteri.

Oni izdvajaju i radionicu, filma, lutkarsku i radionicu za uzradu muzičkih instrumenata, kao i tehniku dekubaža.

Sve u svemu veselo, užurbanio i uzbuđujuće je u Kotoru na festivalu, gdje se ovih dana najbrže raste na svijetu.

mladi volonteri

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]