U Kotoru svi očekuju pobjedu

10
Kotor

Kotorski političari o izborima

audio: političari o izborima

Kako će izgledati politička scena u Kotoru nakon nedjeljnih izbora, Skala radio pitao je predstavnike političkih partija do kojih smo došli.

Dr Ivan Ilić nosilac izborne liste SDP u Kotoru je kazao da ova partija očekuje dobar izborni rezultat.

“Naravno da nam je želja da učestvujemo u vlasti i lokalna kampanja će odlučiti kakva ćemo rezultat postići, prije svega. Sve kombinacije i sve koalicije su moguće. Do sada SDP nije imao nikakav dogovor ni sa jednom drugom političkom partijom koja učestvuje na lokalnim izborima o formiranju buduće vlasti u Kotoru”, zaključio je Ilić.

Dr Branko Baćo Ivanović, koji je na čelu liste Socijalističke narodne partije se nada, kako je kazao, da će se politička scena u Kotoru promijeniti i da DPS i SDP  neće više odlučivati o sudbini građana opštine Kotor.

Ako se osvrnemo oko sebe i vidimo Rivieru, Fjord, URC itd, i ako se opet glasa za DPS pomoći  nema, pručio je Ivanović.

Poslije ponedjeljka politička scena Kotora će po riječima Dragice Perović koja je nosilac liste Demokratskog fronta biti potpuno drugačija i u Kotoru sigurno dolaze promjene.

Na glasačkom mjestu između 12 lista, građani će birati svog favorita, a Perovićeva osjeća da će to biti potpuno promijenjena politička scena.

“Aktuelna vlast u Kotoru biće u manjini, a opozicija će biti u prilici da formira potpuno novu vlast  po njenim riječima promjena je sto jedan posto”, poručila je ona.

Dr Aleksandar Stjepčević u ime DPS Kotor očekuje apsolutnu pobjedu DPS-a što će značiti i apsolutnu odgovornost ove partije da započete projekte koji garantuju razvoj grada i završe u predviđenom roku.

“Sva društva u savremenom svijetu se ne dijele ni po naciji ni religiji nego se dijele na ekonomski razvijene i nerazvijene zemlje. Naši kontakti sa globalnim korporacijama i međunarodnim institucijama nam garantuju ekonomski razvoj koji je osnova za svaku drugu nadogradnju”, navodi on.

Ovi izbori imaju izuzetan značaj kojeg moraju svi biti svjesni, jer odlučuju o opstanku Crne Gore, i zato Stjepčević poziva sve građane da mudro glasaju za DPS.

Andrija Pura Popović nosilac liste Liberala u Kotoru vjeruje da će ovi izbori biti slični onima iz 2012. godine, iako sada imamo 12 izbornih lista, a Popović pretpostavlja da će i novoformirane stranke uzeti dio izbornog kolača.

Ono ušto je apsolutno siguran je da se nova vlast u Kotoru neće moći formirati bez Liberalne partije, poručio je on.

Po Andriji Lomparu, koji je nosilac liste SD u Kotoru, neće biti radikalnih promjena na gore, da će biti malih promjena na bolje i očekuje da Socijaldemokrate budu u vlasti.

Lompar očekuje da će u toku četvorogodišnjeg mandata buduće vlasti doći do smjene generacija, odnosno da na ključnim pozicijama u Kotoru dođu neki novi mlađi ljudi  i da Kotor počinje da se kreće nekim novim pravcima.

“Mlade nadolazeće generacije daće neki novi vjetar u leđa Kotoru, kako bi u ekonomskom i svakom smislu napredovao. SD očekuje dobar izborni rezultat jer su marljivo radili i nailazili na izuzetno pozitivan odnos svih građana”, rekao je Lompar.

Sva razmišljanja i sve aktivnosti Hrvatske građanske inicijative usmjerene su na postizanje što boljeg izbornog rezultata, kazala je Ljiljana Velić, nosilac liste HGI u Kotoru.

Oni se ne žele baviti nikakvim predviđanjima i nagađanjima, a njihova kampanja je bila potpuno pozitivna bez ikakve negativne retorike, podsjetila je ona.

“Nakon nedjelje će se tek razmišljati kako i što dalje”, poručila je Velić.

10 KOMENTARI

 1. Sram vas bilo.Pa sto ste uradili za svoj grad,moji KOTORANI(pod znakom pitanja)?
  Saobracajni kolaps?Sve sto je vrijedjelo,predali u ruke Tajkunima,i na kraju polazete debele racune iz zepova gradjana,radi svojih licnih interesa.Jos jedan put,neka vas je sramota,jer i posle vas,trava ce rasti.
  Koji imalo obrazovan gradjanin,glasati za rusitelje svoga grada.NIKO…..

 2. Otperjali ste društvo iz kafanice….. bay . Nikakva šteta za vama i vrijeme je da se proluftaju odborničke klupe u Kotoru.

 3. kako god bilo da bilo CRna GOra pobjeđuje. U Kotor manje više ko će isti su sto godina vlast i opozicija i čudo su učinjeli

 4. Oštro protestujem protiv ovog diskriminatorskog
  teksta. Ni jednom riječju ne pomenuste moje favorite,
  PCG (Pozitivnu Crnu Goru) i nosioca liste,
  gospodina Marka Kampe-a.
  Jest da neće proći celzijus, ali nije vaše
  da to ovim tekstom zlokobno nagovještavate.

  • O, KAKO JE LEPO BITI GLUP
   STOKA UME DA NERVIRA
   GLEDAJ ŠTA TI SE SERVIRA
   KAKO JE LEPO BITI GLUP…………..

   kako volim PAJKA, kako je pošten, ma ljudina !!!!!!!
   STVORENI SU ZA FAVORITE

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]