U Lovćencu predstavljen časopis “Komuna“

0
Željko Rutović govori na promociji

Minulog vikenda u Lovćencu je predstavljen časopis za lokalnu samoupravu i njegovanje kulturne baštine “Komuna“

Na promociji i izložbi u galeriji Crnogorskog kulturnog centra u Lovćencu, o ovom jedinstvenom izdavačkom projektu na crnogorskoj medijskoj sceni govorili su: Željko Rutović, gen. direktor Direktorijata za medije Ministarstva kulture Crne Gore, Amer Ramusović, direktor časopisa “Komuna“ i Nenad Stevović, publicista i istraživač crnogorske dijaspore.

Medijator kulturnog događaja je bila Lukijana Popović, stihove su govorile recitatorke Jana Krivokapić i Jelena Čičarević dok su u muzičkom dijelu programa nastupili Andraš Tot na violini i Barbara Bede na gitari. Gosti iz Crne Gore su svim posjetiocima promocije poklonili primjerke posljednja dva broja časopisa, a prilikom obilaska Crnogorske biblioteke i čitaonice njen knjižni fond obogatili su kompletom ukoričenih primjeraka do sada objavljenih brojeva.

Crnogorski kulturni centar je Željku Rutoviću i Ameru Ramusoviću dodijelio zahvalnice za doprinos u očuvanju kulturnog, nacionalnog i jezičkog identiteta crnogorske zajednice u Lovćencu, a časopis Komuna Udruženju “Krstaš” i Nenadu Stevoviću plakete za njegovanje i afirmaciju kulturne baštine Crne Gore.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].