U Luci Kotor pale plate zbog pasulja i pjesme “Pada Vlada”

11
Upravna zgrada Luke Kotor

Prije nekoliko dana u sali sa zastanke Luke Kotor AD orila se pjesma “Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine” i “Pada Vlada”uz razumije se iće i piće.

Bilo je još pjesama kojim se uz slast tamanila iz pjata ukusna fažola  penzonisane šefice računovodstva. Pa ko je još vidio da kafanska atmosfera može bez pjesme? A to što je u sred radnog vremena i nije neka novost. Običaj je to u ovoj kompaniji često pretvorene u konobu, jer se društvena svijest zaposlenih oštri najbolje na ovakav provjeren način. Nije doduše za svakoga, ali oni odabrani, zaslužni svakako znaju da cijene i vrate uloženo u njih umješnim radnim reakcijama nalogodavcima ili starješinama, a najbolje drugovima.

Ali, ne leži vraže. Naljutio se većinski vlasnik oličen u liku i djelu predstavnika Odbora direktora AD Luka Kotor, onaj dio koji predstavlja opštinu. Doduše, možda i ne bi da to od njih nije tražio predsjednik izvršne vlasti. Onda se pod hitno zakazala jedna, pa potom i druga sjednica Odbora direktora.

Nakon rasprave koja je trajala nekoliko sati, predstavnici većinskog vlasnika odlučuju da kazne izvršnog direktora Luke Kotor AD umanjenjem zarade za  30%  valjda za jedan mjesec. Isto toliko i za uposlenika Arsića. Ostali i dalje mogu na pasulj. Pogotovo drugovi iz DPS-a, a posebno novopostavljeni pomoćnik izvršnog direktora Ljubo Radović koji je i član Izvršnog odbora kotorskog DPS-a.

Po kojem kriterijumu se selektivno kažnjavalo, kako saznajemo raspravljaće se na večerašnjoj sjednici Izvršnog odbora DPS-a Kotor, a tema će biti i Luka Kotor.

Skala radio je, kako saznajemo iz više izvora bio grubo napadnut od strane Izvršnog direktora AD Luke Kotor Vasilija Kusovca. Pored kleveta i uvreda  Kusovac je iznio i laži. Nije mu prvi put. Skala je argumentovano, kao i o ovom slučaju pisala i tonskim zapisom prije dvije godine objasnila kako se Kusovac služi istinom. To je taj isti Kusovac koji je bio gost Skala radija prije samo dvije sedmice. Pa kako u takvom radiju sa takvim kvalifikacijama može izvršni direktor? Može ovakav, bez svake sumnje.

Na uvrede Vasilija Kusovca upućene Skala radiju koji je samo radio svoj posao nije reagovao Odbor direktora. Neću reći da je zbog toga što je pisanjem Skala radija od pjesama koje se nijesu, po mišljenju  mnogih slučajno pjevale u sred radnog vremena Odbor bio primoran da reaguje, pa ni zbog toga što, naročito nakon osvjedočenog dokaza ponašanjem članova većinskog vlasnika smatram da je na žalost raniji naslov jedog od tekstova posvećenog radu Odbora direktora Luka Kotor “Sjaši Kurta da uzjaše Murta“ potpuno u skladu sa njihovim djelovanjem. Prije vjerujem da se radi o dokazanom nesnalaženja pojedinaca koji su, samo zahvaljujući partijskom angažovanju zasjeli na odgovorna mjesta čiji značaj ne umiju da prepoznaju.

Pasulj i pjesma neće srušiti Vladu, kao što nijesu ni ranija variva koja su, kao plod, kako reče Kusovac tradicije, bila na meniju redovne radne ponude dijela menadžmenta, ali je jadno da je tekst Skala radija, a ne ponašanje u kompaniji izazvao ovakvu reakciju.

Slavko Mandić

11 KOMENTARI

 1. Au što se čini ljudi moji jeli ovo moguće?
  Pasulj , pjesma, fešta , brodvi pod kotorsku rivu i da se veselimo!
  Ako malo i cugnu uz pasulj, kako li će proći put kod Lučke kapetanije?

 2. Bože kakva sprdnja.Nijesu u stanju da po zakonu riješe najobičnji problem. I još nešto, ne razumijem-penzionsana šefica računovodstva.Što ta traži u luci jeli sad kuvarica pasulja?

 3. Evo Skala radio ukaza na opasnost koja prijeti Vladi i zahvaljujući njima Vlada je spašena.No ovaj istraživački radio ne obrati pažnju na mišljenje Ninistarstva Unutrašnjih poslova po inicijativi luke Kotor AD pokrenute pred Ustavnim sudom o utvrđivanju poslovanja lučke uprave.Nijesu pažnju posvetili o sudskoj odluci kojom ministarstvo saobraćaja i pomorstva treba da obešteti luku za štetu koju su nanijeli luci izdavajući pilotažu privatnim preduzećima.Ovim činom je omogućeno privatnoj firmi da stekne neosnovano znatna sredstva.i pored svega lučka uprava i dalje donosi odluke na štetu luke kotor.Navedena sudska odluka kao i pomenuto mišljenje ukazuju da bifše rukovodstvo nepotpisivanje sporazuma sa lučkom upravom ne daje samo štitilo interese luke već i zakonitost.Uz sve kritike,opravdane ili neopravdane,mogli ste ponekad sa vaših talasa upoznati građanje i sa brojnim priznanjima i nagradama koje je luka dobijala od kompetetnih stranih institucija

  • Vido jesu li te časti ti zaposlili više kao glavnoga advokata u Luci?Zaslužio si na svaki kantar!

  • Trebali su ali su ljubomorni na njihove nagrade koje plaćaju jer je tako kazao direktor poserd ovoga radija.Mora biti da ovaj Vido tamo rabota čim ih ovoliko brani.Vlaad nije pala i neće za tvoju muku.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]