U martu počinju pripreme za puštanje u rad postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Kotora i Tivta

0
postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda

Boris Vuković

Boris Vuković

Dinamika i kvalitet radova na izgradnji zajedničkog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda za opštine Kotor i Tivat se odvija planiranom dinamikom i završetak ovog posla neće prekoračiti planirani rok 25. jun 2016. godine, kazao je za Skala radio Boris Vuković, direktor preduzeća Vodacom.

Vrijednost  ove investicije je 10,2 miliona eura, nadzor obavlja kompanija GkWI, izvođač radova je kompanija WTE iz Austrije, a Vodacom je agencija za implementaciju ovog projekta.

Postrojenje se radi u Radovićima ka obali Đuraševića sa lijeve strane puta 150 metara pored nekadašnjeg hidrotehničkog tunela Trašte.

Najveći dio građevinskih radova je završen i slijedi montaža opreme i elektromašinski radovi.

Vulović naglašava da će se sve  raditi u skladu sa rokovima koji su predviđeni tenderskim dokumentom.

“U Vodacomu se petnaestodnevo održavaju radni  sastanci  i više smo nego zadovoljni kvalitetom i dinamikom radova”, kazao je Vuković.

On je podsjetio da su opštine Kotor i Tivat u prethodnom periodu uradile više od 70 kilometara cjevovoda kojim su obuhvaćeni ključni djelovi ovih opština.

Već u martu će se kernuti sa pripremom za puštanje postrojenja u rad.

Takođe se postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u  Herceg Novom završava do kraja ove godine i sa kotorskim i tivatskim će se u potpunosti riješiti problem otpadnih voda u Bokokotorskom zalivu.

Podsjećamo, zaliv Boke Kotorske je u familiji 30 najljepših zaliva svijeta i ovaj atraktivni fjord mora imati čisto more, a time i bogat živi svijet u njemu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]