U Podgorici, Cetinju, Budvi, Ulcinju, Mojkovcu i na Žabljaku đaci uče od kuće

0

Škole u Podgorici, Cetinju, Budvi, Ulcinju i Mojkovcu od ponedjeljka, 8. novembra prelaze na rad na daljinu na minimum dvije nedjelje, jer je kumulativna incidencija u tim opštinama prešla 800/100 000.

Žabljak, čije škole već neko vrijeme rade na daljinu, nastavlja takođe sa istim režimom rada, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Kao što je poznato, prema tzv. sistemu semafora, koji je izradio IJZ za prosvjetu, škole prelaze na sistem učenja na daljinu na najkraće dvije nedjelje kada “uđu u crveno”, odnosno kada kumulativna incidencija u tim opštinama pređe 800/100 000.

Sa druge strane, u “zelenim” opštinama, u kojima je kumulativna incidencija ispod 5/100,000 relaksiraju se mjere u školama.

“O provjerama znanja, koje će se obavljati u školi, po uputstvima i uz puno poštovanje mjera usaglašenih sa IJZ, đaci ce biti obaviješteni od strane škola, a Ministarstvo je takođe na raspolaganju za sve dodatne informacije. Konsultacije će biti organizovane po potrebi i samo uz poštovanje mjera IJZ”, navodi se u saopštenju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]