U podne startuje Parlamentarni kanal

0

Prenosom premijerskog sata Parlamentarni kanal startovaće sa programom danas u podne. Ponovno pokretanje ovog TV kanala, prema riječima generalnog direktora RTCG Božidara Šundića, važno je zbog gledalaca.

“Izuzetna je čast da danas puštamo u rad četvrti kanal ove medijske kuće, veoma važan projekat nakon digitalizacije i HD signala”, rekao je Šundić za TVCG.

Na Parlamentarnom kanalu će, kako je rekao, biti prenošeno sve ono što se dešava u Skupštini Crne Gore.

“Redakcija je formirala tim od 16 ljudi, koji će zajedno sa Skupštinom Crne Gore planirati programsku šemu. Program će ići od 10 do 22 sata. Osnovna stvar su direktni prenosi sjednica, odbora, biće razgovori sa delegatima skupštine. Biće prenošen i ministarski sat”, rekao je Šundić.

Osim toga, priprema se i muzika će se emitovati u pauzama, dok su iz Programskog arhiva TVCG izvučeni segmenti ranijeg Parlamentarnog kanala.

Projekat se, kaže Šundić, priprema već duži vremenski period: “Izuzetnu pomoć nam je pružila Skupština Crne Gore, Savjet RTCG, Agencija za elektronske medije (AEM) bez čije licence ne bi mogli da krenemo”.

Nacionalni javni servis će otvaranjem ovog kanala rasteretiri Prvi i Drugi problem, dok će sva dešavanja iz Skupštine Crne Gore biti emitovana na Parlamentarnog kanalu.

“Pripremljeni su parlamentarni kvizovi, biće ovo odličan poduhvat”, uvjeren je Šundić.

PR crnogorskog parlamenta Snježana Vojvodić kazala je da će današnji premijerski sat biti prevođen na znakovni jezik.

“Ovo je pilot projekat sa 12 sati programa. U tom periodu biće sjednice plenarnog zasjedanja i radnih tijela. Kako najveći dio javnost skupštinu percipira kroz rad parlamenta, nije poznato ono što se dešava mimo zasjedanja. Parlamentarni kanal će biti najbolji pečat, da u saradnji sa redakcijom TVCG, zajedno prikažemo srž parlamentarnog života”, istakla je Vojvodić.

Biće, kaže, formiran novinarski studio u okviru kojeg će uređivačka ekipa moći nesmetano da radi.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]