U protestima DF-a napadnuta ekipa TV 777

2
oštećeno vozilo

U noći između subote i nedjelje 24.10.2015. tokom trajanja protesta Demokratskog fronta, ispred zgrade crnogorskog parlamenta, novinarska ekipa televizije 777 napadnuta je od strane demonstranata.

Naime, prilikom napada huligana na crnogorsku policiju povrijeđen je kamerman TV 777 Boris Đurović, oštećen je službeni automobil TV 777, kao i kamera SONY FULL HD.

I pored adekvatnih novinarskih oznaka za press koje je obezbijedilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore, a u cilju zaštite i bezbjednosti novinarskih ekipa, ugrožena je  novinarska profesija, pravo izvještavanja sa lica mjesta i medijska sloboda.

Uprava privrednog društva Lutrija Crne Gore i uređivački kolegijum TV 777  i zaposleni, najoštirije osuđuju ovaj napad na našu medijsku kuću  i ugrožavanje medijskih sloboda, stoji u dopisu dostavljenom Skala radiju.

oštećeno vozilo
stradalo koljeno kolegi

2 KOMENTARI

  1. Neko od tih sajovaca htio da se osveti za onu
    sedmicu što prije pet-šest godina na
    prevaran način ode u Nišiće.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]