U Rakitama kulminirao problem kanalizacije

5

Zoran Jablan

Zoran Jablan

U Škaljarima, u naselju Rakite iz poslovnih prostora, montažnih kućica pored gradilišta sporske dvorane, izbija kanalizacija.

Ovaj problem koji je kulminirao danas, po riječima Zorana Jablana, korisnika poslovnog prostora traje već 5 godina, koliko o njihovom trošku privatnici čiste fekalije.

Ovoga puta nije izbilo na šahte nego izbija iz betona, što znači da je problem ozbiljniji i da su cijevi oštećene.

Jablan kaže da su zvali kotorsko preduzeće Vodovod i kanalizaciju odakle su dobili odgovor, kao i ranijih godina, da ovi objekti nijesu u sistemu i da oni to ne rade.

Najveći problem je što tuda prolaze i djeca u blizini je i škola i prijeti opasnost od zaraze.

Jablan kaže da korisnici redovno plaćaju sve obaveze kada je u pitanju voda, kanalizacija, struja, a za uzvrat ne dobijaju ništa.

Ovu priču potvrdio je našem radiju Velemir Dragić, tehnički direktor preduzeća Vodovod i kanalizacija koji je izašao na lice mjesta.

On je kazao da ovi objekti koji se nalaze u naselju Rakite nijesu priključeni na sistem javne kanalizacije, pa samim tim kotorski Vodovod i kanalizacija nemaju obavezu održavanja sepričkih jama za pojedine objekte, isto kao što je to slučaj i u ostalim djelovima opštine Kotor, gdje ne postoji javni kanalizacioni sistem.

“Da su ovi objekti priključeni na kanalizacioni sistem, održavanje javnog sistema van objekata, bila bi obaveza Vodovoda. Ovako, nemamo nikakve obaveze prema tom sistemu“, kazao je Dragić.

Na naše pitanje zašto ovi objekti nijesu priključeni na kanalizacioni sistem, Dragić je odgovorio da ne zna i da bi trebalo pitati vlasnike objekata.

Pozvali smo načelnika Komunalne policije Kotor Zorana Vučinovića koji je odgovoruio da će na teren odmah poslati komunalnu policiju.

5 KOMENTARI

  1. Pa što, a gdje su svi drugi problemi prljvštine po Kotoru, od Hotela Fjord do Rivijere, od Autobuske do Autoremonta , od lIvnice do Gumare, . Ko će to i kada sve srediti. A nisu ni počeli imovinskea pitanja riješavat.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]