U Resursnom centru “Dr Peruta Ivanović” danas o NTC sistemu učenja

0
NTC sistem učenja

NTC sistem učenja, specijalizovani program za edukaciju djece, roditelja, vaspitača i učitelja, koji usvojeno znanje i vještine mogu da primijene u svakodnevnim aktivnostima u radu sa djecom, tema je tribine koja će se danas od 17 do 18,30 sati održati u kotorskom Resursnom centru “Dr Peruta Ivanović”.

Predavanje će održati dr Ranko Rajović, autor NTC programa.

Osnovu NTC programa predstavljaju savremena naučna otkrića iz oblasti neuronauke i pedagogije, sa ciljem razvoja kreativnosti i funkcionalnog znanja djece.

Pomenuti program karakterišu tri faze sprovođenja.

Značajni elementi prve faze su evolutivno podržavajuće aktivnosti koje podrazumijevaju kompleksne motoričke aktivnosti poput fine motorike, dinamičke akomodacije oka, rotacije, ravnoteže, kretanja.

Drugu fazu NTC programa karakterišu misaone klasifikacije, misaone serijacije i asocijacije.

Treća faza predstavlja rad na razvoju divergentnog i konvergentnog mišljenja kao i funkcionalnog znanja.

Ove tri faze NTC programa obuhvataju senzomotorički i kognitivni razvoj deteta, navodi se između ostalog u saopštenju koje smo dobili iz kotorskog Resursnog centra.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].