U rukama Vlade je rješenje Luke Kotor

4
Luka Kotor

sa skupštine

sa skupštine

Luka Kotor AD njena prodaja ili dobijanje dugoročne koncesije jedna je od osnovnih tema današnjeg zasijedanja kotorske opštinske Skupštine, na čijem dnevnom redu je između ostalog bio Prijedlog odluke o raspodjeli dobiti po godišnjem računu za prošlu godinu.

Ovaj prijedlog je usvojen za 17 glasova za, 4 protiv i dva uzdržana.

Izvršni direktor Luke Vasilije Kusovac je obrazlažući prijedlog zamolio odbornike da se Luka zadrži na sadašnjim pozicijama i da se po mogućnosti unaprijedi njena kompletna infrastruktura.

Mora ostati suvereno pravo grada i države da upravlja prostorom luke po standardima koji su mogući da se u Kotoru sporovedu.

U današnjem trenutku, kazao je Kusovac, Luka može da uzme kredit i avansna sredstva preko dva miliona eura sa nula kamate, a grad može da uzme 5 milona takođe bez kamate.

“Kada je bezbijednost i sigurnost brodova u pitanju, gašenje požara na moru, prva pomoć, spriječavanje sudara i zagađenja mora, sve  što do sada nemamao, sve je to moguće ostvariti za desetak dana uz vrlo povoljna sredstva. Potrebna je samo garancija Vlade da će sredstva biti utrošena na pravi način i da će koncesiju dati Luci Kotor ili nekom drugom operateru sa nivoa grada, logično bi bilo domaćem”, kazao je Kusovac.

Odbornik Mićo Dobriša iz SNP je skeptik u slučaju Luke, koja će kako je kazao pasat zbogom kao sve iz Kotora Jugooceanija, Jugopetrol zašto je kriva koalicija DPS I SDP u nekadašnjem ljubavnom zagrljaju.

Prošle godine je prognozirao da će Luka iz Kotora otići u Virpazar, Lučka kapetanija na Rijeku Crnojevića, a na Verige rampu koja znači da nema više Kotora i okolnih mjesta.

Zato što Luka nema koncesije kriva je SDP i DPS vlast, mišljenja je Dobriša.

Replicirao mu je Nikola Buklica predsjednik SO Kotor iz redova SDP podsjetivši da je upravo SDP inicirala zaključak da Skupština opštine želi da ostane većinski vlasnik u strukturi AD Luka Kotor i da dobije dugoročnu konceisiju.

Zbog nepoštovanja tog zaključka, pa čak i partijskog, SDP se podijelila, rekao je Bukilica.

Sada je u vlasti onaj dio SDP koji je bio za prodaju Luke i za davanje koncesije nekome drugome van Kotora.

Dabogda ne bilo ni SDP kao parlamentarne partije, ali neka Luka Kotor bude kotorska i neka dobije dugoročnu koncesiju, poručio je Bukilica.

Mato Pasinović iz Liberalne partije je pak optimista kako je kazao, iz razloga što DPS nije suicidna partija.

Izbori su ispred nas i sve će se to pozitivno riješiti, mišljenja je Pasinović, dodajući da je rješenje Luke Kotor u rukama Vlade.

Ko god bude donio odluku da proda Luku u Kotoru ne može imati vlast, to je svima jasno, a posebno DPS-u.

Na kraju krajeva, ne jednom nego više puta se čulo ovdje, da DPS nije za prodaju Luke Kotior, rekao je Pasinović.

Njegovo mišljenje dijeli uz zahvlnost i Željko Aprcović, šef kluba odbornika DPS-a .

On je podsjetio da je DPS inicirala formu zaključaka koje je usvojio kotorski parlament i to jednoglasno u dijelu koji se tiče statusa AD Luka Kotor.

DPS-opštinski odbor Kotor nije ni za kakvu prodaju Luke Kotor, kategoričan je Aprcović.

Razlozi za to su što Luka Kotor treba da ostane u većinskom vlasništvu opštine Kotor, da odbornici raspravljaju o izvještaju i finansijskom poslovanju Luke i da daju saglasnosti na projekcije njenog budućeg razvoja.

Aprcović je poručio odbornicima da se ne služe sitnim, politikantskim pričama kako je opštinski odbor DPS u Kotor za prodaju Luke.

Da bi se eventualno uuradila bilo kakava transformacija u okviru Luke Kotor potrebno je da svi odbornici u opštinskom parlamentu podignu ruku.

Odluke moraju biti validne i na Skupštini Akcionarkog druptva i SO Kotor, podsjetio je Aprcović, odbijajući neosnovane priče iz kuloara kotorskih.

4 KOMENTARI

  1. Brao vi ga. Daj te direturu ovizijem najsposobnijem Pjevljakom. Ka parking,špenzu,menzu,kamenolom,brodolom,markat,a od skora pokrovitelja roka,panka i Mirzinog banka.
    Čuvara rezervnijeh djelova,duplijeh auta. Pjanih ura,fiskulture,tenisa,košcelananskih građevina. Tome dajte Luku da je oporavi,ispravi.
    Da je autorizuje ,menadžerski improvizuje i sve ce nam pročetat,bravio ga mili moji i apiko afižani Kotorani…ama baš svi pomalo salamastrani kad vam ovavi kolo vode

  2. …otišli Jugooceanija i Jugopetrolje-poslije višedecenijskih “raskubanja oko vlasti” između Krivošijana i Grbljana-u kojem nijsu učestvovali Ledeničani i ostali žitelji općine Kotor od Troice-Kavča do Veriga-sa obadvije bande….? Cito no parla…parlament-arci potrošena roto carta canta…ne razumite vi ovu šporku u nastavcima pulitiku…iz “predgrađa Grblja i Krivošija…? E bo…?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]