U Srbiji proslavljen Dan nezavisnosti Crne Gore

2
21. maj - Prokuplje

Centralna proslava Dana nezavisnosti Crne Gore u Srbiji održala se sinoć u Prokuplju u velikoj sali bioskopa “Toplica”.

Proslavu je organizovao Crnogorskoi pokret STEGA, a domaćin je bilo udruženje “Crnogorska zajednica Prokuplje” u saradnji sa opštinom Prokuplje.

Crnogorski pokret STEGA čine: Udruženje Crnogoraca Srbije “Krstaš”, Crnogorski kulturni centar Beograda, Crnogorsko kulturno prosvjetna društva “Princeza Ksenija” iz Lovćenca i “Montenegrina” iz Subotice, Crnogorska zajednica Prokuplje i Crnogorska partija iz Novog Sada.

Pozdravljajući prisutne predsjednik Crnogorske partije Nenad Stevović je istakao da je ovo veliki dan za Crnogore u Srbiji koji svojoj matici Crnoj Gori čestitaju Dan nezavisnosti iz srca Topličkog okruga, gdje žive potomci slavnih crnogorskih ratnika koji su ovaj prostor naselili prije 125 godina.

Govorio je i predsjednik Crnogorske zajednice Prokuplja Dušan Žugić, a proslavi je prisustvovalo i rukovodstvo opštine Prokuplje u kojoj Crnogorska partija participira u vlasti.

U kulturno umjetničkom progamu, KUD “Željezničar” iz Podgorice, narodni guslar Stefan Marković sa Cetinja i pjevači Bojan Tomović i Ilija Šanović oduševili su veliki broj pripaadnika crnogorske zajednice iz Prokuplja, Kuršumlije, Medveđe, Leskovca i drugih krajeva sa juga Srbije koji su se okupili na proslavi.

Tradicionalno, sedmi put po redu, Dan nezavisnosti je proslavljen i u Lovćencu gdje je su u Crnogorskom kulturnom centru program priredili mladi članovi Crnogorskog kulturno prosvjetnog društva “Princeza Ksenija”.

Dušan Žugić i Nenad Stevović na proslavi 21. maja u Prokuplju

2 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]