U starom kotorskom zatvoru sloboda kulturnog izraza

0
zgrada starog zatvora

Ministarstvo kulture dobilo je 1,3 miliona eura za projekat uspostavljanja centra za razvoj kreativnih industrija u objektu starog zatvora u Kotoru, saopšteno je iz tog Vladinog resora.
Kako se navodi, iznos je opredijeljen IPA projektom “3C prekogranična razmjena sa ciljem razvoja kulture i kreativnih industrija”, čiji je nosilac Ministarstvo kulture.

Projekat je dio prekograničnog programa saradnje Italija – Albanija – Crna Gora.
Pojašnjeno je da će Stari zatvor u Kotoru time postati kreativni hab sa brojnim sadržajima, i smještajnim kapacitetima namijenjenim umjetnicima.

Govoreći na ceremoniji dodjele grantova, ministar kulture Aleksandar Bogdanović je naglasio da restauracijom Zgrade zatvora u starom gradu u Kotoru taj resor nastavlja sa realizacijom strateškog cilja namijenjenog promociji i razvoju kreativnog sektora i kreativnih industrija u Crnoj Gori.

Rezultat tog projekta, koji traje do 2022. godine, biće stvaranje multifunkcionalnih kulturnih centara koji će u najvećem dijelu biti korišćeni za realizaciju rezidencijalnih programa namijenjenih umjetnicima iz regiona, kao i uspostavljanje regionalne mreže preduzetnika u kulturi u cilju razvoja kreativnih industrija.

U realizaciju aktivnosti projekta koji će doprinijeti povezivanju sektora kulture u projektnim teritorijama kroz razmjenu informacija, znanja, iskustava i kreativnih potencijala, uključeni su akteri iz javnih ustanova kulture, uslužnih djelatnosti, nezavisne kulturne scene i nevladinih organizacija.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]