U starom zatvoru sloboda kulturne misli od oktobra

0

 

Radovi na rekonstrukciji starog zatvora koji će biti prilagođen za kulturne sadržaje u Kotoru, počeli su sredinom marta kada je izvođač ušao u potpuno zapušten objekat koji je neophodno temeljno obnoviti i staviti u funkciju Kreativnog haba.

Vrijednost investicije je 1,6 miliona eura, a završetak radova planiran je u oktobru tekuće godine.

zatvor prije pocetka rekonstrukcije

Ova investicija je plod saradnje Ministarstva kulture i Opštine Kotor.

Rekonstrukcija ruiniranog i zapuštenog zdanja Starog zatvora je u cilju realizacije rezidencijalnih programa namijenjenih umjetnicima iz cijelog svijeta, kao i uspostavljanja regionalne mreže preduzetnika u kulturi u svrhu razvoja kreativnih industrija, pozicioniraće Kotor kao vodeću kulturno-turističku destinaciju ovog dijela Evrope.

Novi umjetnički sadržaji koji će biti kreirani u okviru budućeg Kreativnog haba, Kotoru će donijeti jedinstven kulturno turistički proizvod koji će doprinijeti i boljoj turističkoj prepoznatljivosti i posjećenosti, ali i održivom razvoju na lokalnom i regionalnom nivou.

izgled buduceg kreativnog haba nakon rekonstrukcije

Takođe, restauracijom zgrade Starog zatvora, Opština Kotor i Ministarstvo kulture nastavljaju sa realizacijom strateškog cilja namijenjenog promociji i razvoju kreativnog sektora i kreativnih industrija u ovom gradu, u cilju pružanja podrške održivom razvoju sektora kulture i preduzetništva i na lokalnom nivou, navodi se u saopštenju iz opštine Kotor.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.