U Stolivu problemi sa vodosnadbijevanjem sve do izgradnje novog cjevovoda

0
Stoliv

Velemir Dragić

Velemir Dragić

Krajem prošle sedmice mještani Stoliva su tri dana bili bez vode zbog kvara na zastarjelom cjevovodu u ovom dijelu kotorske opštine.

Budući da je kvar bio na dosta velikoj dubini u dvorištu jedne privatne kuće, radnicima gradskog Vodovoda je trebalo dosta vremena, prvo da kvar lociraju, a potom i da se otkopa cijev na toj dubini, da bi se izvršila popravka, kazao je za Skala radio Velemir Dragić, tehnički direktor preduzeća Vodovod i kanalizacija Kotor.

Najgore je, kaže Dragić, što se  ne može reći da se to neće ponoviti, jer je vodovod dosta star i sve što se u ovom trenutku može uraditi je  podešavanje pritiska vode u cijevima, kako bi se izbjegao veći pritisak u tom dijelu sistema.

“S druge strane potrošačima treba obezbijediti dovoljan pritisak vode na svim kotama. Problem je tim veći što su cijevi postavljene u dvorištima koja su mještani nasipali da bi dobili ravan teren, a cijevi su ostajale na nekim mjestima i preko dva metra duboko pod zemljom”, objašnjava Dragić.

Riječ je o cjevovodu u dužini od oko 4 kilometra od Markovog rta do kraja Stoliva i ukoliko bi se sada radio novi  prije kanalizacionog sistema bio bi dupli posao.

Kopati i raskopavati put nije dobro rješenje, već će se u okviru radova daljeg razvoja sistema, zamijeniti postojeći vodovodni cjevovod i izgraditi kanalizacioni cjevovod u istom trenutku, naveo je on.

Ovaj posao je planiran za dvije tri godine, kazao je Dragić i podsjetio da je tako rađeno na potezu Peluzica-Prčanj- hotel “Splendido“ kuda je prošao kanalizacioni i novi vodovodni cjevovod.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]