U subotu tačno u podne na Njegušima “Njeguška trpeza”

4
Njeguška pršuta

Dvanaesta tradicionalna manifestacija “Njeguška trpeza” biće održana u subotu 20. avgusta na Njegušima u 12 sati.

Na manifestaciji će, biti predstavljen bogat asortiman njeguških specijaliteta.

Pored bogate njeguške trpeze, biće upriličen sadržajan kulturno-zabavni program, pa će posjetioci uživati uz tradicionalne instrumente guslara i diplara Stevana Čavora, nastupu ženske klape “Maris“ iz Kotora, a kao centralni događaj muzičkog dijela programa planiran je koncert sastava Trio Gušt.

Gost Udruženja proizvođača njeguških specijaliteta za ovu njegušku trpezu je firma DOO Monstate.

NVO Slikarski uranak će dodijeliti desetak umjetničkih fotografija Mjesnoj zajednici Njeguši, dok će se šesti pu za redom dodijeliti plaketa za najuređenije dvorište.

Organizatori manifestacije “Njeguška trpeza“ su MZ Njeguši, Udruženje proizvođača njeguških specijaliteta, a podrška događaju su Prijestonica Cetinje, Turistička organizacija Prijestonije Cetinje i Fondacija Petrović Njegoš, saopštenio je organizator.

4 KOMENTARI

  1. …brez njeguškoga pršuta-ali sa “osušenim holandsko-njemačkim polutica”? Na žalost i brez gusala..koje su izgubile na značaju-u Nikšiće ljeta 1988 godine…đe je doguslano “dobismo Ruse na neodređeno vrijeme i izgubismo za vazde-potrošismo strune gusala-i od istih napravismo “DUDUK-DIPLEŠE GUSLARE”-autothone sorte? E bo?..Od planina pa do mora od Dobrije voda do Debelog brda…odakle su u Turska vremena importovane gusle-na žalost brez “guslara” u naše krajeve..?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]