U susret Danu Planete Zemlje

0

 

Dan Planete Zemlje obilježava se ekološkim akcijama svakog 22. aprila.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore već tradicionalno, u saradnji sa lokalnim nevladinim organizacijama, školama i drugim ustanovama organizuje akcije čišćenja i uređenja morskog dobra.

Ove godine realizovaće se sljedeće akcije:

  1. U opštini Herceg Novi, u petak 20. aprila, sa početkom u 10 sati, u saradnji sa NVO udruženje roditelja djece i omladine sa teškoćama u razvoju “Zrak Sunca“ realizovaće seakciju “Neka cvijeta naša Planeta” u okviru koje je planirano organizovati tri akcije čišćenja i uređenja plaža i školskih dvorišta i igrališta, sa posebnim akcentom na dječiju plažu i plažu prilagođenu licima sa invaliditetom ispred prve faze instituta “Dr Simo Milošević” u Igalu. U ovoj akciji učestvovaće veliki broj lokalnih institucija, preduzeća i organizacija.

 

  1. U opštini Kotor, u nedjelju 22. aprila, sa početkom u 9 sati, Javno preduzeće će u saradnji sa NVO “Naša akcija” sprovesti akciju čišćenja cijele Risanske obale, u kojoj će se uključiti više od 50 volontera, učenici JU OŠ “Veljko Drobnjaković” iz Risna, predstavnici Kulturnog centra “Nikola Đurković”, planinarskog kluba “Vjeverica”, Triatlon kluba Kotor, Fondacije Kotorskog festivala i ostali.

 

  1. U opštini Tivat, u subotu 21. aprila, sa početkom u 9 sati na području posebnog rezervata “Tivatska Solila“ javno preduzeće će realizovati akciju “Upoznajte Solila – naš rezervat prirode“ u okviru koje će se organizovati posjeta rezervata, posmatranje ptica i akcija čišćenja.

 

  1. U opštini Budva, u četvrtak 19. aprila, sa početkom u 10 sati, JP “Morsko dobro” će u saradnji sa NVO “Green Net – Zelena mreža“ sprovesti akciju čišćenja i uređenja prostora na Slovenskoj plaži, ispod lokala “Torch” (plaža i prostor ispod Jadranskog Sajma). Pored čišćenja plaže u sklopu ove akcije organizovaće se i uređenje zaleđa, osvježiti mobilijar, te posaditi par sadnica mediteranskog bilja u zaleđu. U akciji će učestvovati i djeca JPU “Ljubica Jovanović Maša” koja će za ovu priliku pripremiti kratak skeč i likovne radove na temu očuvanja Planete Zemlje.

 

  1. U opštini Bar, u saradnji sa Izviđačkim odredom “24. novembar“, u petak 20. aprila, sa početkom u 10 sati, će se održati akcija uklanjanja otpada sa gradske plaže na potezu od Gradske marine do ušća rijeke Željeznice u more. Prikupljeni otpad će se selektivno prikupiti i odložiti na određeno mjesto. U akciji je planirano da se zasadi nekoliko stabala palmi u zaleđu. kao i prethodnih godina akciji će se pridružiti veliki broj lokalnih institucija, preduzeća i organizacija.

 

  1. U opštini Ulcinj, u subotu 21. aprila, u 9 sati, JP “Morsko dobro” će u saradnji sa NVO “Zeleni Korak”, realizovati akciju čišćenja puta pored desnog kraka rijeke Bojane od mosta do plaže i restorana Ivana. Tom prilikom sakupljaće se otpad u plastičnim kesama i kasnije odlagati na za to predviđeno mjesto. Akciji će se pridružiti predstavnici NVO “Bojana”, lokalni ribari, turisti, građani i ostali.

 

  1. U nedjelju 22. aprila 2018. godine, sa početkom u 10 sati Javno preduzeće će su saradnji sa kompanijom Karisma Hotels & Resorts, organizovati akciju čišćenja dijela Velike plaže, sa posebnim akcentom na područje ispod bivčeg Hotela “Olimpic“. Ovoj akciji će se pridružiti lokalne NVO organizacije, građani Ulcinja, i turisti.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].