U susret Dječijoj nedjelji: Vodimo vas u gusarsku pustolovinu

0

U susret Dječijoj nedjelji, a povodom Dana evropske baštine 2020, koji se organizuju na temu “Baština i obrazovanje”, JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor – Gradska biblioteka i čitaonica, u saradnji sa JU Pomorskim muzejom Crne Gore iz Kotora, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, organizuju u utorak i srijedu, 29. i 30. septembra zabavno-edukativnu manifestaciju “Vodimo vas u gusarsku pustolovinu”.

U Pomorskom muzeju Crne Gore u Kotoru u utorak 29. septembra u 11 sati bibliotekarska savjetnica Jelena Vukasović, viša bibliotekarka Danijela Nikčević i dokumentaristkinja Dijana Đurašković govoriće djeci o romanu “Mali pirat” Anta Staničića i o istorijskom liku, poznatom turskom osvajaču i piratu Hajrudinu Barbarosi.

Pokazna radionica o izradi drvenih barki u Boki Kotorskoj održaće se u srijedu 30. septembra. Brodić iz Parka slobode kreće u 10 sati i 30 minuta do radionice profesora Srednje pomorske škole Vitomira Vujovića na Prčanju i predsjednika NVO “Kamelija’’ Romea Mihovića u Stolivu.

Zainteresovana djeca uzrasta od 9 do 12 godina mogu se prijaviti za učešće na radionicama do 28. septembra u 14 sati na mejlove: [email protected], [email protected] i na FB strani Gradske biblioteke i čitaonice Kotor https://www.facebook.com/bibliotekakotor.

Broj mjesta je ograničen u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore i NKT-a.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]