U upotrebi elektronski recept, evo kako da ga koristite

0

 

Elektronski recept, novi servis koji je obezbijedio Fond za zdravstveno osiguranje, biće od petka 8. decembra u upotrebi.

Kako je saopšteno iz Fonda, nastavili su sa realizacijom planiranih i najavljenih aktivnosti za ovu godinu i sa razvojem elektronskih servisa u službi pacijenata (osiguranika).

“Na portalu eZdravlje (www.ezdravlje.me) novi servis eRecept, odnosno elektronski recept, od sjutra će biti u upotrebi”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, na taj način unaprijedili su sistem u pogledu dostupnosti informacija iz domena zdravstvene zaštite.

Osiguranici Fonda će, dodaje se, imati mogućnost uvida u propisane i realizovane recepte, kao i pregled recepata koji su realizovani u poslednjih šest mjeseci.

“Servis mogu koristiti osiguranici Fonda za zdravstveno osiguranje, koji su registrovani kod izabranih doktora u Domovima zdravlja”, rekli su iz Fonda.

Kako su kazali, pristup servisu isti je kao za onlajn /online/ zakazivanje pregleda kod izabranog doktora, odnosno zainteresovani osiguranici moraju imati korisnički nalog i lozinku (PIN).

Iz Fonda podsjećaju da je korisnički nalog broj zdravstvene knjižice (desetocifreni broj koji je upisan na prvoj strani zdravstvene knjižice), dok PIN za pristup dodjeljuje izabrani doktor prilikom posjete domu zdravlja.

Kako pojašnjavaju, uz PIN, svaki osiguranik dobija osnovne informacije o načinu pristupa Portalu.

Iz Fonda su naveli da je servis omogućen zainteresovanim osiguranicima i nije obavezan.

“U ovoj fazi razvoja elektronskog servisa imaćemo uporedo papirni i elektronski recept da bi, nakon testnog perioda koji planiramo da traje do kraja januara naredne godine, izbacili iz upotrebe papirnu formu recepta iz upotrebe”, saopštili su iz Fonda.

CdM

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]