U Vodacomu obilježen Svjetski dan voda

0
Dan voda 2018.

Povodom 22. marta – Svjetskog dana voda, na inicijativu Vodacoma organizovana je akcija oplemenjavanja zelenih površina i uređenja trga koji se nalazi između doma “Gracija Petković“ i stare zgrade Opštine Tivat.

Zasađen je veliki broj raznovrsnih sadnica i saniran dio platoa trga. Riječ je o zajedničkoj donaciji Vodacoma, tivatskog Vodovoda i kanalizacije, Opštine Tivat kao i Komunalnog koje je finansiralo izvođenje radova i materijal za sanaciju trga.

Akciji su se odazvali i Turistička organizacija, Centar za Kulturu, JPU Bambi i cvjećara Đurđa, iz Tivta.

Vremenske prilike nisu dozvolile da se prigodna svečanost planirana za danas održi na pomenutom trgu, već su se učesnici akcije okupili u prostorijama Vodacoma.

Djeci predškolske grupe vrtića “Bamb”i su zaposleni iz Vodacoma i Komunalnog govorili o značaju vode, o biljkama koje su zasađene na trgu i uručene su im sadnice i flašice vode.

Vodacom svake godine organizuje obilježavanje Svjetskog dana voda, oslanjajući se na temu koju predlažu Ujedinjene Nacije.

Ovogodišnja tema Dana voda glasi: Priroda za vodu.

Ciljevi kampanje su identifikovanje načina da što više organizacija bude aktivno uključeno, edukovanje i motivisanje najmlađih, da učestvuju u izgradnji održivijeg svijeta.

Obilježavanje Svjetskog Dana voda je prilika za podizanje svijesti i podsticanje na djelovanje, za zaštitom i očuvanjem vode i racionalnog trošenja vode, kao dragocjenog i ograničenog resursa.

Dan voda 2018.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].